Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu iese la atac: 'Guvernarea PNL a adus agricultura românească la 'sapă de lemn'

Facebook
Sorin Grindeanu

Guvernarea PNL a adus agricultura românească la "sapă de lemn", a afirmat, joi, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, care a prezentat un prim draft al programului de guvernare al partidului pentru perioada 2021 - 2024 pentru domeniul agroalimentar, anunță AGERPRES.

"La preluarea guvernării, în 2016, bugetul agriculturii era de 9 miliarde de lei. (...) Guvernarea PNL a adus agricultura românească la sapă de lemn. Plăţile au fost făcute cu întârziere, despăgubirile pentru secetă sunt insuficiente. (...) Din cele peste 100 de programe finanţate în guvernarea PSD, jumătate, mă refer la sectorul agricol, nu mai funcţionează în acest moment, pentru că actuala guvernare fie le-a oprit sau le-a subfinanţat. Rezultatul este unul dezastruos pentru agricultura românească. Sub actuala guvernare, România a ajuns la un deficit comercial de peste 1 miliard de euro în acest domeniu, în primul semestru al 2020, asta în condiţiile în care ţara noastră are un potenţial alimentar care poate asigura hrana pentru o populaţie aproape dublă faţă de cea de faţă, adică undeva 40 de milioane de locuitori ", a susţinut Grindeanu, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

El a pledat pentru continuarea programelor "bune" implementate în perioada 2017 - 2019 privind irigaţiile, utilajele agricole, constituirea de ferme comerciale puternice. "Este necesară o reţea de depozite de colectare, prelucrare şi desfacere astfel încât produsele româneşti să ajungă în marile oraşe", a adăugat Grindeanu.

Programul PSD este structurat pe trei principii "clare", piloni asupra cărora deja a căzut de acord cu reprezentanţii sectorului agroalimentar, a precizat fostul premier.

Primul pilon se referă la "o finanţare justă şi eficientă", al doilea este legat de securitatea alimentară, care implică susţinerea producţiei autohtone, iar cel de-al treilea pilon vizează durabilitatea activităţilor agricole.

"Avem un plan de guvernare bine structurat pe care îl construim cu sprijinul celor cărora se adresează măsurile pe care le vom implementa", a spus Sorin Grindeanu.

Totodată, programul PSD pentru sectorul agroalimentar are ca obiectiv siguranţa şi dezvoltarea locurilor de muncă.

Citește și: Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu .

Prezent la conferinţa de presă, Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a precizat că PSD a stabilit, cu mult timp înainte, un calendar de discuţii cu reprezentanţii din domeniu, astfel încât să se ajungă la un program coerent, cu măsuri realiste.

"Avem un ţel comun (...) de a ne asigura acea independenţă alimentară pornind de la acele investiţii pe care le realizăm la nivel local, astfel încât să asigurăm necesarul de hrană şi securitate pentru comunele, oraşele, municipiile noastre şi, după aceea, piaţa locală", a afirmat Botănoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.