Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu intervine în scandalul DGPI: Ce dezvăluiri face fostul premier

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat la Realitatea TV că s-a opus legii prind reorganizarea serviciului secret DGPI, parte a MAI, și a cerut explicații de la ministrul de Interne, Carmen Dan. Fostul prim-ministru a precizat că nu a crezut explicațiile lui Carmen Dan și a solicitat o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis în care i-a prezentat modificările făcute în Senat, peste capul Guvernului, la legea DGPI.

Citeşte şi: Liviu Dragnea lansează MAREA ÎNTREBARE: 'Ce se întâmplă cu Codurile penale?'

”Senatul a fost cameră decizională, am chemat-o pe Carmen Dan la Guvern să o întreb despre ce e vorba. Nu cred explicația ei că și pentru dânsa a fost o surpriză, că a fost o propunere care a venit așa, dintr-un amendament prin lege. Am transmis și administrației prezidențiale și am avut o întâlnire cu Iohannis”, a declarat fostul prim-ministru Sorin Grindeanu.

Citește și: Cine este, de fapt, deputatul care protestează împotriva Laurei Codruța Kovesi

Totodată, Grindeanu a spus că guvernul condus de el nu a susținut politizarea serviciului secret prin înlocuirea cadrului militar de la conducere cu un om numit doar de ministrul de Interne, fără control CSAT. ”Am dorit să mergem pe linia guvernului tehnocrat”, a susținut fostul șef al guvernului. "Mi s-a părut că modul în care au încercat să reorganizeze acest serviciu e cel corect doar că în Parlament a apărut acest scurt-circuit", a explicat Grindeanu.

Citește și: O nouă lovitură pentru România TV! Ce este obligat să facă postul de televiziune

”Senatul a fost cameră decizională, am chemat-o pe Carmen Dan la Guvern să o întreb despre ce e vorba. Nu cred explicația ei că și pentru dânsa a fost o surpriză, că a fost o propunere care a venit așa, dintr-un amendament prin lege. Am transmis și administrației prezidențiale și am avut o întâlnire cu Iohannis”, a declarat fostul prim-ministru Sorin Grindeanu. Totodată, Grindeanu a spus că guvernul condus de el nu a susținut politizarea serviciului secret prin înlocuirea cadrului militar de la conducere cu un om numit doar de ministrul de Interne, fără control CSAT. ”Am dorit să mergem pe linia guvernului tehnocrat”, a susținut fostul șef al guvernului. "Mi s-a părut că modul în care au încercat să reorganizeze acest serviciu e cel corect doar că în Parlament a apărut acest scurt-circuit", a explicat Grindeanu.

Citește și: Concediată de la Kanal D, Gabi Cristea va primi bani de la Primăria Capitalei! Ce sumă va încasa și de ce

Pe ultima sută de metri, guvernul Cioloș reformează DGPI prin Ordonanța de Urgență 76 din noiembrie 2016, un cadru nou de organizare și funcționare, conceput de ministrul tehnocrat de Interne, Dragoș Tudorache. Dacian Cioloș impunea rigori militare în interiorul DGPI, așezând structura de informații pe calapodul unui departament specializat în protecție internă: supravegherea cadrelor MAI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.