Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE: În condiţiile în care preţurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri

afaceri.news
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu participă, joi, la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE, unde se discută acţiunile necesare la nivel european pentru finalizarea investiţiilor în infrastructura TEN-T, pe marginea unui nou proiect de regulament. El afirmă că, în condiţiile în care preţurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, acestor proiecte, pentru a evita blocarea lor, potrivit news.ro.

”Particip astăzi la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE în cadrul Consiliului Transport, Telecomunicaţii şi Energie – secţiunea Transporturi, organizată la Luxemburg. Pe agenda reuniunii figurează 3 teme importante care privesc pachetul legislativ european Fit For 55. Acest pachet vizează adaptarea politicilor UE în domeniul climei, al energiei, al utilizării terenurilor, al transporturilor şi al impozitării în vederea îndeplinirii obiectivului de reducere internă cu cel puţin 55 % a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu 1990”, scrie Grindeanu.

El arată că Pachetul Fit For 55 reprezintă un pas important pentru ca Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050.

Ministrul mai afirmă că se supune adoptării astăzi abordarea generală a Consiliului UE pe marginea propunerilor de Regulamente europene, părţi ale Pachetului, care vizează:

1. asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile pentru un transport aerian durabil.

2. instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.

3. utilizarea combustibililor din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon în transportul maritim.

”Urmează să mai discutăm astăzi despre acţiunile necesare la nivel european pentru finalizarea investiţiilor în infrastructura TEN-T, pe marginea unui nou proiect de regulament. În condiţiile în care preţurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, acestor proiecte, pentru a evita blocarea lor”, precizează ministrul Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.