Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu îi atenționeză pe transportatorii români: mai întâi nevoile interne și pe urmă ne ajutăm prietenii din Ucraina

eurovalcea.ro
transport trafic

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, le-a cerut transportatorilor, în timp ce vizita Portul Constanţa, să acorde prioritate clienţilor români care fac schimburi de mărfuri, chiar dacă sunt implicaţi în sprijinirea Ucrainei mai ales în privinţa exportului de cereale din această ţară.

Ministrul a declarat că îşi doreşte ca transportatorii să dea prioritate pieţei interne.

"Să fie asigurat necesarul pentru piaţa internă în primul rând. Şi vreau să fiu foarte bine înţeles. Eu sigur că nu ţin seama de tot felul de zvonuri care vin apropo de acest posibil El Dorado care a apărut odată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, cu preţuri foarte mari şi la transportatori de toate tipurile, cu anumite priorităţi, fie că vorbim pe zona de CFR, fie că vorbim şi pe celelalte zone, şi naval şi rutier, cu anumite priorităţi de rapiditate, dacă e corect ceea ce spun, în toate aceste operaţiuni. Nu e rolul meu ca ministru al Transporturilor să văd dacă se depăşeşte un anumit cadru legal, dar e rolul meu să spun următorul lucru, şi am transmis acest lucru şi transportatorilor români de toate tipurile: îmi doresc, şi aşa e şi normal, ca în primul rând tot ceea ce înseamnă necesarul şi schimburile de mărfuri să fie asigurate pentru necesarul autohton, al României. Fie că vorbim de motorină, fie că vorbim de fermierii români care vin să exporte în port şi aşa mai departe. Ajutăm cu tot ceea ce putem Ucraina, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm ceea ce avem câştigat ca şi clienţi, fie că vorbim de port, fie că vorbim de Oil Terminal şi aşa mai departe. Eu cred că statul român a arătat în aceste şase luni că este alături, ajută, încercăm să facem tot ceea ce putem, dar asta nu înseamnă că facem aceste lucruri în detrimentul necesităţilor noastre", a spus Grindeanu.

Ministrul a accentuat că îşi doreşte să fie "foarte bine înţeles" mesajul său şi că va avea discuţii cu cei de la Oil Terminal şi CFR Infrastructură, astfel încât fluxul să fie optim şi să deservească în primul rând necesarul autohton, iar apoi să se facă ce se poate "pentru a-i ajuta pe prietenii noştri din Ucraina".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.