Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, primit cu ceremonial militar în Croația

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost primit, luni dimineaţă, de premierul croat Andrej Plenkovic la sediul Guvernului Republicii Croaţia în cadrul unei ceremonii oficiale care a inclus intonarea imnurilor de stat şi trecerea în revistă a gărzii de onoare, informează agerpres.ro

Premierul român a mers apoi să semneze în Cartea de Aur a Guvernului Republicii Croaţia.

ULTIMA ORĂ - Un MIG s-a prăbușit în județul Constanța


Întâlnirea dintre Sorin Grindeanu şi Andrej Plenkovic continuă cu convorbiri 'tete a tete' între cei doi premieri, urmate de discuţii oficiale în plenul delegaţiilor conduse de cei doi prim-miniştri. Din delegaţia română mai fac parte ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, secretarul de stat în MAE, George Ciamba, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Croaţia, Constantin Mihail Grigorie. 

Premierul român va lua parte la sediul Executivului de la Zagreb şi la ceremonia de semnare a Acordului privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate şi a Memorandumului de înţelegere referitor la cooperarea între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera Economică a Republicii Croaţia. Acordul având ca temă protecţia informaţiilor clasificate va fi semnat, din partea română, de secretarul de stat în cadrul MAE George Ciamba. Memorandumul de colaborare economică va fi parafat din partea română de preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

CUTREMUR în justiție: Inspecția Judiciară a dat în judecată CSM


Cei doi premieri vor susţine apoi declaraţii de presă comune. 

Sorin Grindeanu va mai avea în cursul vizitei sale o întâlnire cu Gordan Jandrokovic, preşedintele Parlamentului croat, la sediul legislativului de la Zagreb. De asemenea, prim-ministrul român va fi primit la sediul Preşedinţiei Republicii Croaţia de preşedintele croat Kolinda Grabar Kitarovic. 

Precedenta vizită a unui premier român în Republica Croaţia a avut loc în urmă cu 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.