Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: Primul lot din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) are câştigător desemnat. Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA)

afaceri.news
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, luni, că primul lot din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) are câştigător desemnat, contractul având o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA), anunță news.ro.

”Primul lot din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) are câştigător desemnat. CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km”, a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F şi CF 804).

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR.

”În scurt timp urmează să fie anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău:

- Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);

- Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)”, a mai scris Grindeanu, deşi, în 15 martie, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Execuţie lucrări Autostrada Ploieşti – Buzău, Lot 2, Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350".

Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC, cu preţul de 1.249.992.665 lei fără TVA.

Durata de executie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani. Lungimea acestui tronson este de 28,35 km, şi include construcţia a 20 poduri.

”Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a transmis CNAIR.

Ministrul Transproturilor, Sorin Grindeanu, a precizat atunci că lucrarea va fi finanţată prin PNRR.

”Asocierea româno-bulgară are la dispoziţie 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localităţile Mizil şi Pietroasele”, a transmis ministrul, într-o postare pe Facebook.

Grindeanu a precizat că, în 7 martie 2022, au fost desemnaţi constructorii lotului 3 al autostrăzii Ploieşti – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunţat câştigătorul lotului 1 (Dumbrava- Mizil) în lungime de 21 km.

Autostrada Ploieşti-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.