Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, despre 'iadul' mersului trenurilor, pe caniculă: Nu trebuie să fac apel la călători, ci la șefii CFR, pentru a evita situaţiile neplăcute

afaceri.news
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, la Timişoara, că neachiziţionarea, mai bine de 20 de ani, a unor garnituri noi de trenuri pentru călători îşi arată rezultatele prin situaţiile neplăcute pe care pasagerii sunt obligaţi să le suporte şi le-a transmis responsabililor de pe zona feroviară să ia măsuri, astfel încât să se evite incidente care să-i oblige pe călători să stea în câmp, în perioada caniculei.

Grindeanu a afirmat că preferă să nu le transmită mesaje călătorilor despre ceea ce trebuie să facă în cazul unor situaţii neplăcute pe parcursul deplasărilor cu trenul, ci să le spună responsabililor CFR Călători să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de cazuri.

"Am discutat cu directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, şi mi-a spus că va veni cu măsuri legate de numărul de pasageri. Ştim cum arată trenurile din România. S-a dat drumul şi deja avem şi câştigători ai multor rame de tren şi vor mai veni achiziţii de tren, pentru că de cel puţin 20 de ani nu s-au mai luat trenuri noi în România. Sunt vreo 40 de garnituri şi vor mai veni, unele dintre ele cu finanţare europeană prin PNRR, dar până atunci trebuie să ne adaptăm la situaţia dată, prin măsurile pe care directorul general al CFR Călători le va anunţa, astfel încât să facă faţă situaţiei neplăcute", a spus ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a punctat că deşi Traian Preoteasa va anunţa măsurile pe care le va lua, el nu se poate deroba de responsabilitatea pe care o are ca ministru al Transporturilor.

"Este un lucru rău că nu s-au făcut achiziţii noi de trenuri mai bine de 20 de ani, indiferent de cine a fost la conducerea Ministerului Transporturilor, dar este un lucru bun că încep să vină. (...) Cu toate că nu sunt medic, călătorilor nu le pot spune decât să fie bine hidrataţi şi să aibă grijă. Nu trebuie să fac eu apel la călători despre ce să facă, eu trebuie să fac apel la cei de la CFR Călători sau Infrastructură, să încerce să evite situaţii de acest fel. Dar infrastructura feroviară din România o cunoaştem cu toţii, este într-o stare proastă. Eu trebuie să am grijă să îmbunătăţesc această infrastructură, fie că este vorba despre infrastructură, fie că vorbim despre aceste rame noi de tren. Lucrurile au început să meargă şi îmi doresc ca incidente de acest tip să lipsească cu desăvârşire. Eu nu pot să mint: este o realitate că nu s-a investit cât trebuie şi au început să apară incidente neplăcute şi asta trebuie să urmărească colegii mei de la zona CFR, să se evite astfel de situaţii, iar dacă apar, să fie rezolvate rapid, să nu se stea în câmp", a subliniat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi directorul general al Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Stamatovici, au semnat, miercuri, la Timişoara, contractele de finanţare pentru achiziţii "Echipamente de siguranţă pentru activităţi non-economice" (100% din fonduri europene şi de la bugetul de stat) şi "Utilaje destinate activităţilor economice de siguranţă" (cu cofinanţare de 25% din partea aeroportului timişorean).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.