Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu trimite Corpul de control la Regionala CFR București - Licitație câștigată de o firmă cu un singur angajat (surse)

Inquam Photos / George Calin
tren trenuri gara de nord peron

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ia măsuri după apariția informațiilor conform cărora licitația pentru modernizarea Gării de Nord din București a fost câștigată de o firmă cu un singur angajat.

Potrivit unor surse guvernamentale, Grindeanu trimite Corpul de control la Regionala CFR București, pentru a se verifica legalitatea procedurii.

Potrivit clubferoviar.ro, modernizarea Gării de Nord din București va fi făcută de două firme, dintre care una are doi patroni și un singur angajat. Cealaltă are 35 de salariați și se ocupă în principal de construcții de clădiri.

Modernizarea Gării de Nord

Recent, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că a selectat doi constructori români pentru modernizarea Gării de Nord din București, etapa 1, un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi (PT).

Oferta depusă de asocierea de firme românești SC Gdo Mov Impex  SRL – SC Omega Cert Sistem  SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câștigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii. Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni – nouă luni pentru proiectare și 46 de luni pentru execuție. Etapa I a programului de modernizare a celei mai mari gări din România – Gara de Nord București – include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate călătorilor și activități comerciale: Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu), Corp B (central, coloane, casele de bilete clasa I), Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Giviței).

Proiectarea, făcută de o firmă cu un singur angajat

Omega Cert Sistem, firma care se va ocupa de proiectare, are doi patroni și un singur angajat. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de doar 442.000 de lei și un profit de 106.000 de lei. Valoarea datoriilor, de 111.995 de lei, este mai mare decât cea a profitului.

Omega Cert Sistem este deţinută de familia Toader, prin Marin Iulian Toader (asociat cu o pondere de 60%) şi Monica Laura Toader (40%). Domeniul principal de activitate este ”Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.

Firma a mai câștigat un contract în zona feroviară (pe 20 iulie curent), respectiv licitația organizată de Regionala București a CNCF CFR SA pentru ”Consolidare și refacere amenajări hidrotehnice pod km 49+424 linia 305 Ploiești Sud-Măneciu (Expertiză și DALI)”, în valoare de 563.500 de lei.

Patronii firmei mai dețin SC Therapy 4 You Center SRL, care are clasificarea CAN ”Alte activități referitoare la sănătatea umană”.

La această licitație, CNCF CFR SA a primit trei oferte. Ceilalți doi ofertanți au fost Construcții Erbașu (companie cu multe lucrări mari la activ, dintre care menționăm noul stadion Rapid Giulești și pasajul pietonal Eroii Revoluției) și asocierea CMA Construct Development – Velmanit Impex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.