Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ioniță: 'Criza din Ucraina ne va duce ori la bal, ori la spital'

Radu Pop
NEXTA
ucraina război

O eventuală înfrângere a Rusiei în acest război va deschide oportunități nesperate pentru Republica Moldova de soluționare a conflictului transnistrean. O spune comentatorul politic Sorin Ioniță. Potrivit expertului, dacă Ucraina va rezista invaziei rusești, acest lucru ar putea duce, ulterior, la retragerea trupelor ruse și de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite Știri.md.

În același timp, Sorin Ioniță, președintele Expert Forum de la București, spune că un eventual eșec al Moscovei în acest război va reprezenta o oportunitate unică pentru Republica Moldova de a obține consens extern pentru soluționarea conflictului transnistrean.

„S-a intrat într-o zonă în care vom merge ori la bal, ori la spital cu această criză din Ucraina. Moldova are datoria să se pregătească să exploateze oportunitățile care apar. Asta înseamnă că dacă Ucraina rezistă, dacă va fi un eșec strategic pentru Kremlin, e posibil să se deblocheze situația Transnistriei și să apară oportunități care n-au mai fost în ultimii 30 de ani. Ucrainenii nu vor mai dori să tolereze așa ceva în coasta lor, când se vor mai liniști apele. Vor insista să plece militarii ruși, să-și ia tot ce au acolo, armamentul vechi, sovietic”, a spus Sorin Ioniță.

Miercuri, într-o vizită oficială în Republica Moldova este așteptat șeful diplomației europene, Josep Borell. Înaltul demnitar vine la Chișinău în contextul crizei de securitate din regiune. Expertul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, spune că este puțin probabil ca pe agenda discuțiilor să se regăsească subiectul unei eventuale aderări a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.