Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șase români au interdicție de a părăsi Turcia. Ei sunt suspecți în cazul morții doctorului Sorin Lucian Puia de la Maternitatea Giulești

BBC
politie turcia

Medicul Sorin Lucian Puia, de la Maternitatea Giulești, a murit pe 30 septembrie în Turcia, în condiții considerate suspecte de autoritățile din această țară. Cei șase români care îl însoțeau în vacanță au interdicție de a părăsi statul.

Printre cei șase români care nu pot părăsi Turcia se află managerul și directorul medical al unui spital din București, un regizor și producător de film, precum și mai mulți oameni de afaceri, potrivit Antena 3 CNN.

Doctorul social Lucian Puia, soțul actriței Dana Dogaru, a decedat pe 30 septembrie, la vârsta de 76 de ani, după ce ar fi căzut din pat și ar fi rămas inconștient pe iahtul pe care îl închiriase cu prietenii săi pe Marea Egee.

Se pare că doi prieteni, care sunt medici la Maternitatea Giulești, au încercat minute bune să îl resusciteze, însă nu au reușit, astfel încât au sunat la serviciile de urgențe.

Decesul doctorului a fost confirmat și de ministerul Afacerilor de Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Izmir, a fost notificat telefonic, la data de 30 septembrie 2022, cu privire la decesul unui cetăţean român aflat pe o ambarcaţiune situată în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalik, Republica Turcia. În dialogul cu reprezentantul oficiului consular, cetăţeanul român care a semnalat decesul a solicitat informaţii cu privire la demersurile care trebuie întreprinse în astfel de situaţii şi a precizat că va notifica familia persoanei decedate”, potrivit sursei citate.

Medicul a fost înmormântat pe 5 octombrie la Târgu Mureș. Autoritățile din Turcia au deschis o anchetă în cazul decesului său, iar cei șase prieteni ai doctorilor încă au interdicție de a părăsi statul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.