Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Oprescu, disperat: Nu vreau sa mor după gratii

sorin oprescu catuse

Tribunalul Bucureşti se pronunţă vineri în cazul solicitării lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una mai uşoară.

Desi a interzis avocatilor sai sa ceara eliberarea din motive medicale, arestatul Sorin Oprescu a cedat in cele din urma, chiar el fiind cel care a cerut in instanta sa i se inlocuiasca masura arestarii preventive pentru ca nu vrea sa moara dupa gratii.

Bulibaseala ultimelor zile vizavi de starea de sanatate a primarului suspendat al Capitalei pare ca si-a atins scopul final: incercarea de eliberarea pe motive de sanatate a lui Sorin Oprescu. Dupa ce a picat subiectul transferului la Spitalul Militar, s-a imbratisat, de comun acord, ideea tratarii de catre medicii indicati expres de Oprescu la locul detentiei. Numai ca acest lucru nu a mai fost posibil pentru ca medicii curanti ai lui Sorin Oprescu mentionati in cererea apararii  refuza sa faca investigatii medicale la Arestul Central.

Potrivit avocatului Viorel Mocanu, medicii au spus ca ei nu pot sa vina “in vizita de curtoazie” la Arestul Central. Mocanu a precizat ca, in opinia sa, probabil ca medicii ar dori ca Sorin Oprescu sa fie dus la un spital sau la un cabinet al acestora, unde exista aparatura necesara pentru investigatii medicale de specialiate. Totodata, lui Sorin Oprescu i-a fost rau si ieri, imediat dupa inceperea procesului in care cere inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai blanda – control judiciar sau arest la domiciliu. Insa, dupa ce a primit ajutor de specialitate, starea de sanatate a fostului edil s-a ameliorat, fiind apt sa participe la proces.

Desi in ultimele zile, apararea a declarat ca Sorin Oprescu nu vrea sa se foloseasca de problemele sale medicale pentru a fi eliberat, in cadrul sedintei de ieri, chiar fostul primar a fost cel a cerut eliberarea din motive medicale: “Nu ma simt bine. Nu vreau sa mor dupa gratii”. Instanta a amanat pentru astazi pronuntarea pe cererea formulata de Oprescu, hotararea putand fi atacata cu apel.

Oprescu se află în arest preventiv de la începutul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită. 

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului. 

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", arată DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.