Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă 'bomba' din spatele gratiilor: 'Amnistia pentru corupți a fost deja dată'. Ce spune despre referendumul lui Iohannis

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

Fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu aruncă „bomba” din spatele gratiilor! Vîntu susține joi, într-o postare pe Facebook, că Liviu Dragnea a trecut prin Parlament nu doar cea mai „șmecheră” amnistie care s-a dat vreodată, ci a făcut și un zid de neînvins pentru „toți mânuitorii de bani din bugetul statului”. Vîntu dezvoltă ideea și spune că, prin modificările aduse Codului penal, Liviu Dragnea „a amnistiat aproape toți politicienii cu probleme penale”, iar prin modificările Codului de procedură penală „a luat din mâna parchetelor aproape toate instrumentele cu care acestea puteau incrimina pe viitor furăciunile prea distinșilor politicieni”. În acest context, susține Vîntu, întrebarea din referendumul lui Iohannis este „absolut ridicolă”.

Alertă MAXIMĂ în India - 8.000 de persoane, evacuate înainte ca ciclonul Fani să se dezlănțuie

„Fură fără frică, formele fiind făcute

În timp ce securiștii și oficinele lor media se dădeau cu curul de pământ, zbierând din toți bojocii că PSD-iștii se pregătesc să dea amnistie și grațiere la prima ședință de guvern, Dragnea trecea prin Parlament nu doar cea mai șmecheră amnistie care s-a dat vreodată, ci și un zid inexpugnabil pentru toți mânuitorii de bani din bugetul statului. Prin modificările aduse Codului penal, a amnistiat aproape toți politicienii cu probleme penale, iar prin modificările Codului de procedură penală a luat din mâna parchetelor aproape toate instrumentele cu care acestea puteau incrimina pe viitor furăciunile prea distinșilor politicieni. Deci, domnul Dragnea s-a asigurat că, din acest moment, va putea apela oricând la regula celor 6 F, adică "fură fără frică, formele fiind făcute". Și uite așa a făcut Dragnea "dreptate până la capăt", uite așa a "eliminat" el toate abuzurile din justiție, uite așa a creat, în sfârșit, o nouă categorie de cetățeni care nu poate fi atinsă de o serie de legi din sfera penalului, dat fiind faptul că respectivele legi nu pot fi aplicate din pricina lipsei instrumentarului de cercetare penală. Evident că întreaga clasă politică jubileză, chiar dacă în public îl huiduie pe Dragnea și-i atacă la CCR anumite articole. Legea de modificare a codurilor este, pe fond, neconstituțională, pentru că ea crează o discriminare clară a cetățenilor în raport cu clasa politică. În acest context, întrebarea cu amnistia din referendumul lui Iohannis este absolut ridicolă. Amnistia pentru corupți a fost deja dată, iar de ea se bucură și liberalii și Iohannis, după ce n-o să mai fie președinte, și nevastă-sa. De PSD-iști nici nu mai vorbesc. La ei se mitraliază deja cu dopurile de Dom Perignon.

Felicitări, domnilor politicieni! Nu sunteți chiar atât de tâmpiți cum credeam.”, scrie Vîntu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 25 aprilie decretul referitor la întrebările pentru referendum.

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

  • 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  • 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.