Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca Stănescu, dezvăluiri despre Monica Macovei

Condamnat la închisoare pentru 2 ani și 4 luni, Sorin Roșca Stănescu vorbește despre cum a ajuns DNA un instrument politic. SRS dezvăluie că Monica Macovei a greșit atunci când a decis că șefii celor mai importante instituții juridice să fie impuși de ministrul Justiției și de președintele țării.

”Sub mandatul unui fruntas PSD, Adrian Nastase, cand se spunea ca justitia este subordonata politic, reprezentantii acestei importante puteri a statului erau desemnati de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Ma refer la toate ierarhiile din justitie. Fara ca ministrul de resort, in mod direct, sau prim-ministrul, prin intermediul acestuia, sau presedintele Romaniei sa poata interveni decisiv pentru a numi vreo persoana intr-o functie de conducere. Aceasta situatie s-a schimbat la scurt timp de la castigarea alegerilor de catre Traian Basescu. Si iata ce s-a intamplat!

Cand in fruntea Ministerului Justitiei a venit Monica Macovei, aceasta a facut o prestidigitatie. Criticand vehement modul in care au decurs lucrurile in acest domeniu pana la regimul Basescu, Monica Macovei a reusit sa impuna, prin intermediul majoritatii parlamentare de atunci, dar utilizand, cu abilitate sau mai degraba cu viclenie, functionarea Uniunii Europene, care nu prea stia cum arata harta reala a Romaniei, schimbarea radicala a sistemului. Varfurile din justitie urmau sa nu mai fie desemnate de catre Consiliul Superior al Magistraturii, institutie pe atunci extrem de demonizata atat de Basescu, cat si de Macovei, ci de catre capul justitiei. Evident, trecand prin filtrul formal al Consiliul Superior al Magistraturii, precum si prin filtrul, deloc formal, al presedintelui. Cu o viteza uluitoare, in baza noului mecanism de promovare, au fost schimbati sefii marilor parchete si numite, in acelasi sistem, toate ierarhiile de sub acestia. Cu oameni ai sistemului basist. Ma refer, exclusiv, la zona penala a justitiei. Dar situatia este asemanatoare si la fel de nociva - nu insa si la fel de spectaculoasa -  si in ceea ce priveste procesele civile ori comerciale. Timp de aproape zece ani, rotile dintate ale justitiei penale au fost turnate si slefuite cu migala, perseverenta, de catre tandemul Basescu –Macovei.

Si s-a ajuns unde s-a ajuns. In buna masura se poate afima ca avem un DNA care continua si valorifica, in conditii de aparenta democratie, experienta, de trista faima, dobandita sub fosta Directie a V-a a Securitatii. Pentru ca lucrurile sa fie si mai clare, DNA a primit si dreptul de a dispune de un serviciu secret, dotat cu personal de specialitate, cu aparatura sofisticata si nesupus niciunui control, nici macar formal, din partea vreunei institutii a statului ori a uneia dintre celelalte puteri fundamentale. De aici, abuzurile incredibile savarsite de procurorii DNA si, apoi, omologate de catre unii judecatorii numiti si comandati politic.

Pe scurt, cele de mai sus pot constitui o mica piedica in calea uitarii. Pentru toti cei care au avut si au posibilitatea de schimba lucrurile. De a-i elibera total, atat de procurori, cat si pe magistrati, de orice ingerinta politica. Singura conditie este sa existe, in acest sens, vointa. Sa spunem, ca ea a lipsit din motive electorale. Peste o saptamana si o zi asemenea motive electorale nu vor mai exista. Sunt tare curios cum va proceda majoritatea parlamentara.”, scrie SRS pentru corectnews.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.