Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Zlat Quartet susține primul concert din an al la ARCUB

cronicaromana.net
Bucharest Jazz Festival

Sorin Zlat Quartet susține primul concert din an al stagiunii de jazz Artist in Residence de la ARCUB, din București, "The Land of Dreams", programat pe 24 ianuarie, scrie Mediafax.

"The Land of Dreams", primul concert din noul an, susținut de Sorin Zlat Quartet, va avea loc pe 24 ianuarie, de la ora 20.00, în Sala Mare de la ARCUB, arată organizatorii evenimentului.

Din componența cvartetului fac parte Sorin Zlat, la pian, spaniolul stabilit la New York Gianni Gagliardi, la saxofon, italianul Gianluca Renzi, la contrabas, și Iulian Nicolau, la baterie.

"Cei patru artiști internaționali au pregătit, pentru stagiunea Artist in Residence, un proiect inedit prin care își doresc să prezinte publicului din București un repertoriu original și diversificat. Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, post-bop, latin la avant-garde, concertul este o mărturie a universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar uniți prin limba comună a jazzului", notează cei de la ARCUB.

Citește și: Ultimul sezon "Game of Thrones" va avea premiera pe 14 aprilie

Recitalul "The Land of Dreams" cuprinde compoziții personale de pe albumul "Endurance", lansat de Sorin Zlat în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul material discografic al pianistului, precum și compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi și contrabasistul Gianluca Renzi.

Sorin Zlat s-a născut în România și este pianist, clarinetist și compozitor, cu un bogat palmares național și internațional. Este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care, în ultimii ani, a primit distincții precum marele premiu la Competiția de Jazz din Jacksonville (Florida, 2015), marele premiu la Competiția de Jazz din Monaco (2013), marele premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și premiul pentru cel mai bun muzician de jazz. Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival 2017, Sorin Zlat a concertat alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton și Gregory Porter. În prezent, concertează în Europa și America de Nord, în cluburi celebre precum Birdland și Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin, sau la festivaluri de prestigiu, precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival etc.

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz Artist in Residence de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de gen bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz Artist in Residence este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 - iunie 2019, o serie de show-uri pe tema "Jazzul - O istorie vie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.