Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, acuzații incendiare în scandalul amnistiei și grațierii: 'Dragnea face mari presiuni pe CCR zilele astea'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei a declarat marți, la B1 Tv, că Liviu Dragnea are nevoie în acest moment de un pretext pentru a explica urgența adoptării unei Ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea, iar totul depinde de decizia pe care urmează să o ia judecătorii de la Curtea Constituțională cu privire la protocoalele dintre Parchete și SRI.

”Domnul Dragnea are nevoie acum de un «trigger». «Trigger-ul» ăsta se numește măsura excepțională , adică are nevoie de o urgență, de un pretext ca să dea amnistia și grațierea pentru că de anul viitor va fi mai dificil pentru el, se intră în președinția Consiliului UE, Europa va sta cu ochii pe noi.

Accident MORTAL în Hunedoara - Femeie, lovită de două mașini. Traficul este blocat

Grațierea și amnistia, potrivit legii, se acordă de către Parlament. Ei vor să dea o grațiere și amnistie colectivă, așa cum a anunțat domnul Iordache. Articolul 73 din Constituție spune că «Parlamentul adoptă legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare. (...) i) acordarea amnistiei sau a graţierii colective». Ei nu pot să dea această ordonanță decât prin lege organică, potrivit legii. Pentru că Parlamentul intră în vacanță, Guvernul, pe perioada vacanței parlamentare, este abilitat să emită ordonanțe. Din ce știu, domnul Dragnea face mari presiuni pe Curtea Constituțională zilele astea, prin domnul Iordache sau direct, pentru că CCR trebuie să rezolve două probleme. Prima problemă este cea a protocoalelor în care au inventat un conflict juridic și dacă ei decid acel conflict juridic se dă o soluție care e executorie și trebuie pusă de îndată în practică. Și este pretextul perfect pentru domnul Dragnea în urma deciziei CCR ca să invoce caracterul de urgență pentru a da prin ordonanță grațierea și amnistia colectivă. Și aici este problema Curții Constituționale.

Votul în Curte este că domnul Dragnea are aproape șase judecători ai CCR, adică ar fi 6-3. Cinci judecători sunt manevrați de PSD și de ALDE, doamnei Maia Teodoroiu i s-a recomandat un post la Bruxelles.

Domnul Florin Iordache este trimis constant la CCR peste judecători. Este o problemă. Din câte știu, toți judecătorii CCR au fost, la un moment dat, anul ăsta, în vizită la PSD”, a dezvăluit Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.