Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei anunță 'prăbușirea din Olimp' a lui Kovesi: 'Toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei a avut o reacție după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost citată la Secția de investigare a magistraților, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

„Pe 13 februarie 2019, într-o miercuri, pe la 20.00, Laura Codruţa Koveşi a devenit unicul procuror şef al DNA care în istoria de 17 ani a instituţiei şi luptei anticorupţie din România este suspect de fapte de corupţie. 
Asta după ce în urmă cu doar 7 luni, pe 9 iulie 2018, Laura Codruţa Kovesi a fost primul procuror şef din istoria DNA revocat, în premieră post decembristă, de singura instanţă de drepturi, libertăţi şi unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România. 
Asta după ce tot ea a fost singurul procuror şef al DNA care a încălcat cu lejeritate legi, de nenumărate ori, chiar legea fundamentală a statului pe care-l reprezintă, reguli, norme, şi este probabil singura maşină umană de minţit, fără nicio urmă de etică şi morală, pe care am văzut-o, întâlnit-o şi cunoscut-o bine la şefia unei instituţii de parchet din România.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

A călcat oameni nevinovaţi pe cap din tot felul de umori, invidii, fixuri, jocuri, dorinţe incredibile de putere pe care nu am să le înţeleg niciodată. Oamenii cu mult mai deştepţi şi cu mult mai pregătiţi decât ea o complexau, îi ura efectiv. O bântuie şi o obsedează. 
Procuror general al României, numit de 2 ori, la data primei numiri, în 2006, a fost prima femeie şi cel mai tânăr procuror general din istoria României, apoi procuror şef DNA numit de 2 ori. În ciuda tuturor celor întâmplate, în ciuda tuturor lucrurilor razna pe care le-a făcut în ultimii ani, voia să ajungă chiar procuror general european. Tot pe bază de înţelegeri. Niciodată fair, cinstit, transparent, pe bune şi pe corecte. 
Însă toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Îmi place să cred că nimeni nu este mai presus de lege. Intangibilitatea şi impunitatea nu există. 
S-a prăbuşit din Olimp şi, vorba prietenului său Portocală, nici nu ştie, într-o miercuri, pe înserat, după 13 ani, când a început să plângă în direct pe la televiziuni şi radiouri că i-a venit Poliţia la uşă cu o citaţie de suspect paraditoare. 
A se consemna, băga la cap şi trage învăţămintele necesare şi obligatorii pentru istorie şi contemporaneitate. #LCKTheEnd”, scrie Matei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.