Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei, atac fără precedent la procuroarea din dosarul Onea-Negulescu: a dat intoxicații pe surse în presă

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei lansează un atac extrem de dur la adresa procuroarei Elena Iordache, pe care o acuză că își poartă războaiele prin intermediul jurnaliștilor, dar le dă acestora informații false, pe surse, pentru a-și decrebiliza adversarii.

Citește și: Victor Ponta lansează NUCLEARA: Liviu Dragnea și-a NEGOCIAT fuga din țară

”Observ că doamna procuror de la PG, Lenţi/Hăineală face exact ce făcea în trecut şi DNA. Pe principiul tu ai dat în cap, eu îţi dau ţie în cap. Aşa înţeleg unii care, din păcate, încă se mai numesc procurori, actul imparţial, integru şi eficient al acuzării. În loc să dovedească prin respectarea tuturor drepturilor, fără scurgeri şi printr-o anchetă crystal clear că sunt mai buni decât cei ceilalţi, chiar decât cei pe care îi anchetează, cei de la PG arată că sunt la fel, că n-au învăţat şi priceput nimic, şi că de fapt ei sunt exponenţii alte tabere din Justiţie care acţionează la fel ca ceilaţi, prin aceleaşi metode viciate, dar în alt sens şi alt beneficiu. 
Ca atare, de când a început ancheta pe Ploieşti, doamna Lenţi/Hăineală a difuzat informaţii false, pe surse, în presă, potrivit cărora un inculpat a denunţat în fix 50 de pagini o altă persoană. Informaţia s-a dovedit la acea vreme falsă de un capăt la altul. O intoxicare difuzată cu intenţie. Aşa făcea în trecut şi DNA.
Al doilea lucru pe care l-a făcut doamna Lenţi/Hăineală este că a dat publicităţii, tot pe surse, tot în aceeaşi zonă, ordonanţa unui inculpat cu toate datele acestuia personale. La fel făcea şi DNA în trecut. 
Al treilea lucru pe care l-a făcut doamna Lenţi/Hăineală este că nu a respectat drepturile procesuale ale unui inculpat. Indiferent de cum îi cheamă pe oameni, de cât de urâţi sau iubiţi sunt la nivel public, nu despre asta e vorba în Justiţie, oricine are dreptul la avocat.
Faptul că doamna Lenţi/Hăineală face acum fix ce făcea DNA în trecut, practic în oglindă, călărind acelaşi suport public, dar în sens contrar şi din cealaltă tabără, arată că nu-i deosebeşte nimic pe aceşti oameni. Să nu uităm că în trecut fix aceeaşi persoană, la o altă comandă, venită din altă zonă, alinia la PG ziarişti care difuzau înregistrări care incomodau sistemul.
Niciodată nişte nedreptăţi nu vor fi rezolvate prin alte nedreptăţi, niciodată nişte informaţii false şi intoxicări nu vor fi combătute prin alte falsuri despre alte persoane, niciodată nerespectarea unor drepturi procesuale nu va fi îndreptată prin încălcarea altor drepturi procesuale ale altor persoane. Cine crede asta înseamnă că nu înţelege despre ce este Justiţia. Asta este părerea mea fermă, clară, pe care le-am transmis-o inclusiv multor oameni din sistemul judiciar, mânaţi de furie şi răzbunare, chiar dacă am ştiut că nu le convine. Puteţi să vă numiţi magistraţi, puteţi să lucraţi în orice fel de parchete, puteţi să aveţi orice fel de funcţii şi salarii plătite din bani publici, în Justiţie, care este un serviciu public, nu despre asta este vorba.”, arată Sorina Matei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.