Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei atacă DNA, după ce patronul Realitatea Tv a fost eliberat: 'Asta nu este justiție'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei prezintă o situație inedită din justiție: Direcția Națională Anticorupție (DNA)  nu a contestat eliberarea condiţionată a finanţatorului Realitatea TV, Maricel Păcuraru, făcând o „excepție de la regulă”. „DNA ar trebui să dea nişte explicaţii în acest caz, pentru că this isn't justice.”, scrie Sorina Matei pe pagina de socializare.

SURSE - Liderii PSD își cer caimacul: începe MAREA EPURARE

Că tot vorbim de corectitudine, imparţialitate şi tratarea obiectivă a tuturor speţelor cu aceeaşi unitate de măsură.
Aşa cum se ştie, de fiecare dată când se pune în discuţie eliberarea vreunui condamnat definitiv în speţele DNA, procurorii DNA sunt extrem de atenţi. În general, aproape automat, contestă eliberarea condiţionată a condamnaţilor săi, pe diferite motive. De multe ori, susţinute. Ba că nu au dat dovezi de îndreptare, ba că sunt probleme cu elaborarea “lucrărilor ştiinţifice” pe bandă rulantă, în penitenciare, caz pe care DNA îl şi investighează de mai mult timp, ba contestă pe diferite motive deciziile comisiilor de liberare condiţionată.
Ei bine, la începutul acestui an, DNA Central a făcut o “excepţie” de la această regulă. Deşi “elaborase” vreo 3 “lucrări ştiinţifice”, deşi exista un raport oficial al corpului de control al Ministrului Justiţiei care “indica nereguli în acordarea de recompense” în cazul condamnatului definitiv, DNA Central nu a făcut contestaţie în instanţă la cererea de eliberare condiţionată a finanţatorului Realitatea TV, Maricel Păcuraru. S-a făcut că nu mai vede toate acestea.
În toate celelalte speţe a făcut. Ba chiar de mai multe ori. În acest caz, în mod foarte curios, nu. Motivele sunt aproape evidente. DNA ar trebui să dea nişte explicaţii în acest caz, pentru că this isn't justice.
”, scrie Sorina Matei, pe pagina de socializare.

La sfârșitul lunii ianuarie, o instanţă din Brăila a decis liberarea condiţionată a lui Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, el fiind condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare. Judecătoria Brăila a decis, pe 16 ianuarie 2017, să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Maricel Păcuraru. Păcuraru a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.