Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei: Cum a primit Kovesi casă de la stat, printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Ponta

Inquam Photos/ Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Jurnalista Sorina Matei prezintă, în emisiunea pe care o realizează la B1 TV, felul în care a ajuns Laura Codruţa Kovesi să aibă casă în Bucureşti de la RA-APPS, deşi avea deja o locuinţă proprietate personală în Bucureşti.

În mai 2013, Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. La momentul respectiv, Kovesi avea un apartament proprietate personală în Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit art. 22 al OUG 27/2006 privind salarizarea și alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor și altor categorii de personal din sistemul justiției, "Judecătorii, procurorii și personalul asimilat acestora, precum și magistrații-asistenți au dreptul la atribuirea unei locuințe de serviciu dacă, în localitatea unde își desfășoară activitatea, aceștia, soțul/soția sau copiii aflați în întreținerea lor nu beneficiază de locuință proprietate personală ori nu li s-a atribuit locuință de către autoritățile administrației publice locale".

Vezi şi: STUDIU: Alimentul banal care te poate proteja de accidentul vascular cerebral

Aşadar, legea îi interzicea şefei DNA să beneficieze de locuinţă de la stat. Totuşi, pe 2 iulie 2013 a intrat în vigoare legea de aprobare a OUG 15/2013. În baza unui articol din această lege, Kovesi a obţinut o derogare, pentru că îşi desfăşura activitatea în condiţii de mare risc. Pe 10 iulie 2013, la 9 zile după intrarea în vigoare a legii, Kovesi primea un apartament de serviciu de peste 200 de metri pătraţi, potrivit unui răspuns oficial al DNA pentru jurnalista Sorina Matei. Răspunsul nu precizează cine a semnat pentru ca Laura Codruţa Kovesi să primească apartamentul.

Potrivit aceluiaşi răspuns al DNA, Kovesi trebuie să părăsească apartamentul de la RA-APPS în termen de două luni, adică până în luna septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.