Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei dă exemplul german: Cum l-a demis ministrul Justiţiei pe procurorul federal

sorina matei

După ce Tudorel Toader a dat exemplul Franţei, unde Consiliul Constituţional a stabilit că autoritatea ministrului Justiţiei asupra procurorilor nu le afectează acestora independenţa şi nu afectează nici statul de drept, jurnalista Sorina Matei dă exemplul Germaniei.

Vezi şi: Replică acidă pentru Augustin Lazăr! Tudorel Toader dă exemplul legislației franceze: 'Procurorii sunt plasați sub autoritatea ministrului justiției'

"Eu nu știu ce de Tudorel Toader dă doar exemplul Franței, pentru că eu cred că și în Germania e dictatură. Ministrul Justiției al Germaniei acum 2 ani nu numai că l-a demis dar l-a și scos și la pensie pe procurorul federal al Germaniei, după 4 ani de activitate pe funcție, pentru “pierderea încrederii publice” într-o investigație pe care o derula împotriva unor jurnaliști", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Potrivit jurnalistei, dacă în Germania se întâmpla doar 10% din ceea ce se întâmplă de 2 ani în Justiţia din România, ar fi plecat multă lume demult şi definitiv de pe funcţie. "Dar ce se întâmplă la noi este posibil doar în statele slabe, în care autoritatea şi credibilitatea în sistem și stat nu mai există, în care reprezentanţii sistemului judiciar, nişte oameni mici şi cu uriaşe probleme, de toate felurile, au contorsionat tot sistemul, legile și instituțiile într-o luptă disperată pentru păstrarea puterii lor personale, în care nu mai există mecanisme de reglaj, checks and balances, în care au antagonizat categorii şi puteri distincte cât şi constituţionale ale statului în lupta lor exasperantă şi absurdă pentru putere, cu preţul decredibilizării totale și slăbirii întregului act de Justiţie în faţa contribuabilului", mai scrie Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.