Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei dă pe faţă 'operaţiunea clasificarea': 'Iată cum mint şi intoxică cu intenţie opinia publică Ana Birchall, Raluca Prună, Ramona Mănescu'

sorina matei

După ce Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a clasificat draftul raportului MCV conform unei cutume aplicate în fiecare an, jurnalista Sorina Matei prezintă documentele care contrazic poziţiile oficiale ale MAE şi MJ. Niciodată drafturile raporturilor MCV nu au fost clasificate, iar actuala clasificare a fost făcută ilegal.

"Iată cum mint şi intoxică cu intenţie opinia publică Ana Birchall, Raluca Prună, Ramona Mănescu, inventând ceva ce nu a existat până acum: clasificarea raportului MCV.

Mai jos aveţi 2 documente: DRAFTUL şi RAPORTUL TEHNIC al unul alt raport MCV transmis României (Commission Staff Working Document!) - NECLASIFICAT, pe marginea cărora tot timpul autorităţile române au negociat cu Comisia adăugând sau scoţând lucruri.

Şi mai aveţi 1 document- mailul prin care un alt raport după adoptare este trimis autorităţilor române, inclusiv Ministerului Justiţiei, tot confidenţial, înainte să devină public, la fel ca şi drafturile şi rapoartele tehnice.

Niciodată drafturile şi rapoartele tehnice NU au fost clasificate, ci au avut caracter nepublic, confidenţial/prin adresă sau mail ca cel după adoptare, fiind documente de lucru pe care se fac tot timpul ajustări şi există discuţii, negocieri între autorităţi.

După două specialiste redutabile de ieri /Birchall şi Prună care au transformat confidenţialitatea în clasificare, apare şi prietena lor de la gruparea Monaco, Mănescu. O altă mega specialistă. Spune că a clasificat ILEGAL raportul MCV, că aşa a dus-o pe ea capul sau prietenia, şi invocă nişte cerinţe care nu există şi nici nu au existat până acum. Cerinţele comisiei sunt de confidenţialitate, nicidecum de clasificare.

Mănescu aşa cum se vede nu invocă nicio lege pentru că legea îi interzice să facă asta.

Ce nu ştie Mănescu de la Monaco este că în România clasificarea se face doar în baza legii existente pe teritoriul statului român, respectiv legea 182/2002. Nu există clasificare pe cerinţe sau cutume. Există doar cea în baza legii. Iar în baza aceleiaşi legi pe care o eludează fetele, nu poţi clasifica asemenea documente, este interzis, ceea ce face manevra lor de 2 lei cu clasificarea lor- ilegală. #FetelorRâdeLumeaDeVoi", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Sorina Matei mai prezintă şi un proiect de Hotărâre de Guvern iniţiat de ministrul Ana Birchall pentru clasificarea a numeroase documente.

"Ana Birhall CLASIFICĂ ACTIVITATEA MINISTERULUI JUSTIŢIEI-instituţie publică aflată în serviciu public. Justiţia este un serviciu eminamente public, nu secret. Invocând "terorismul", pe stilul Maior/Coldea/Kovesi din mandatele de siguranţă naţională şi protocoale, Birchall s-a gândit acum 1 săptămână să clasifice activitatea ministerului Justiţiei în România. Dacă nu ştiţi, MJ se ocupă acum şi cu terorismul Invenţia lor e simplă, de proşti, aceeaşi folosită până acum: bagă terorism la kilogram în orice document, îl lipeşte ca un plasture de orice, ca să clasifice tot, să nu mai ştie lumea ce nenorociri face, deşi actele şi documentele n-au nicio treabă cu teorismul. După cum vedeţi, femeia vrea să-şi clasifice şi telegramele, orice. Dar sigur, ideea transformării ilegale a unui document confidenţial într-unul clasificat l-a avut Mănescu de la Monaco, nu Birchall de la Maior", mai scrie jurnalista.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.