Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei iese la atac după declarația de presă de la Cotroceni. Ce le reproșează lui Tudorel Toader și Klaus Iohannis

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei iese la atac după declarațiile de presă ale lui Tudorel Toader și Klaus Iohannis. Aceasta îl critică, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Justiției pentru că a fugit din fața jurnaliștilor și nu a răspuns la nicio întrebare, iar lui Klaus Iohannis îi reproșează că nu a clarificat sintagma „niște penali” pe care a folosit-o în discursul său de la Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, referitor la scandalul DNA, că „nişte penali fac o încercare disperată de a discredita DNA şi conducerea acestei Direcţii“. Şeful statului a subliniat că susţine activitatea DNA.

„Din păcate, astăzi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fugit din faţa jurnaliştilor prezenţi la declaraţia sa de presă, jurnalişti care sperau că ministrul va răspunde totuşi la câteva întrebări legate de funcţionarea sistemului judiciar. Fuga ministrului s-a petrecut în vacarmul generat de zecile de întrebări ale jurnaliştilor prezenţi, puse în acelaşi timp foarte scurt, cât ministrul s-a îndepărtat de pupitru şi a pornit spre scări către biroul său de la etajul ministerului. Existau întrebări punctuale pentru ministru, însă în plin scandal pe domeniul Justiţiei, pe care dânsul îl păstoreşte ca autoritate, potrivit legii fundamentale şi legilor în vigoare, acesta a refuzat, în mod inexplicabil, orice întrebare.

Ministrul Transporturilor, răspuns INCREDIBIL: Câţi kilometri de autostradă vor fi gata anul acesta

La Palatul Cotroceni, altă surpriză. Preşedintele României, destul de relaxat şi bronzat, a folosit în declaraţia sa de presă referitoare la funcţionarea DNA, sintagma “nişte penali”, devenită în timp un laitmotiv prezidenţial. Cred că este de datoria demnitarilor – şi în acest caz, a demnitarului cu cel mai mare număr de voturi, preşedinte al tuturor- să explice această sintagmă folosită, având în vedere că justiţiabilii pot trece prin mai multe stadii procesuale- suspect, inculpat, condamnat în primă instanţă, condamnat definitiv, în multe dintre aceste stadii beneficiind de prezumţia de nevinovăţie, fundamentul the rule of law/statului de drept fiind supremaţia legii în scopul prezervării drepturilor şi libertăţilor individuale.

Cristian Tudor Popescu îl DISTRUGE pe Klaus Iohannis: E într-o cursă de recuperare de voturi, o ieșire arogantă, obstrucționistă, a făcut un lucru de prost gust

Având în vedere că rolul constituţional şi legal al preşedintelui României, potrivit art 80 din legea fundamentală, este acela de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, în acest scop Preşedintele exercitându-şi funcţia de mediator între puterile statului şi între stat şi societate, am încercat să aflu de câte ori în trei ani şi trei luni de mandat, preşedintele Iohannis şi-a execitat acest rol în ceea ce priveşte puterea judecătorească, cum a vegheat la respectarea Constituţiei când procurorul şef al unei direcţii de parchet a ignorat inteţionat, prin încălcare, două decizii ale Curţii Constituţionale, şi cum preşedintele a mediat între puterea judecătorească şi societatea care dezbate probe falsificate în ordonanţele procurorilor şi în încheieri judecătoreşti pe măsuri preventive maxime, în condiţiile în care actul de Justiţie în orice societate democratică trebuie să fie independent, imparţial şi exclusiv întru respectarea legalităţii.

Laitmotivul “nişte penali” preşedintele României nu l-a clarificat, exercitarea în trei ani de mandat a rolului prezidenţial legal şi constituţional pe funcţionarea sistemului judiciar- preşedintele României nu a clarificat-o, iar la întrebarea - dacă Justiţie independentă şi imparţială, în spiritul legii înseamnă falsificare de probe- presedintele României a refuzat să răspundă.

Meseria jurnalistului este să pună demnitarilor întrebările care frământa societatea şi publicul iar Preşedintele României- ca demnitar ales cu cel mai mare număr de voturi şi preşedinte al tuturor românilor, este să îşi exercite atribuţiile şi să ofere răspunsuri publicului, întru binele societăţii şi corecta funcţionare a autorităţilor şi puterilor statului. Atât.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.