Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei intervine în scandalul dintre Ministerul Justiției și DNA: 'Parcă văd că PSD îşi contestă propria lege la CCR. Cum ar fi?'

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei intervine în scandalul dintre Ministerul Justiției și DNA pe tema delegărilor din instituție. Matei susține într-o postare pe Facebook că în noua Lege 303 inițiatorii nu au scris și de câte ori se poate face delegarea/ prelungirea pe funcții. „Practic, s-a menţinut aceeaşi greşeală ca şi în vechea lege”, afirmă Matei, care adaugă că prelungirile pot fi făcute ori de câte ori vor.

Scandalul pestei porcine explodează în familia lui Dragnea: Fiul liderului PSD a pariat pe extinderea epidemiei, a valorificat porcii și a câștigat!

„Foarte inteligenţi pesediştii ăştia. În noua lege 303 ( care nu a intrat încă în vigoare), chiar dacă au condiţionat delegarea legală pe funcţii de gradul profesional şi se va face de CSM ( noul art 57 alin 8- "procurorii şi judecătorii putând fi delegaţi numai la instanţe sau parchete la care au dreptul să funcţioneze potrivit gradului profesional dobândit"), nu au scris şi DE CÂTE ORI se poate face delegarea/prelungirea pe funcţii. Practic, s-a menţinut aceeaşi greşeală ca şi în vechea lege şi se va putea face ori de câte ori vor, ca şi acum, în condiţiile în care nimeni nu numeşte pe funcţii.

Adică şi noua lege are aceeaşi problemă ca şi vechea lege. Are o lacună. Îi lipseşte o sintagmă. Şi anume că toţi pot fi delegaţi "o singură dată". Unde legiuitorul nu distinge "o singură dată", şi nu distinge nici acum, în prezent, nici în viitor, în următoarea variantă a legii, prelungirile pot fi ori de câte ori vor ei. Very smart. Parcă văd că PSD îşi contestă propria lege la CCR. Cum ar fi?”, scrie Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.