Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei o DESFIINȚEAZĂ pe Lia Savonea: Face parte din femeile care nu știu să se oprească, e dependentă de putere

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei o atacă dur pe noua șefă a CSM, Lia Savonea. După ce în presă au apărut informații privind apropierea Liei Savonea de PSD, Sorina Matei prezintă, pe larg, detalii privind legăturile magistratului cu PSD.

"Da, este adevărat, Lia Savonea este “apropiată” de PSD, aşa cum scrie toată presa de dreapta. Cine ştie Justiţia, ştie cine este doamna Savonea. Relaţiile soţului său, Mihai Savonea, cu vena Cătălin Voicu din Justiţie, sunt reale, vechi, confirmate şi recunoscute inclusiv în instanţă. Voicu, aşa cum se ştie, avea o întreagă reţea în Justiţie. Şi îmi aduc aminte, că doar eu am scris 7 ani de Voicu, că Mihai Savonea a povestit că se ducea la Voicu să îi recomande Voicu inclusiv medic veterinar pentru căţel care avea probleme de sănătate. Deci la acest nivel erau relaţiile de prietenie, care nu pot fi negate. Însă nu cred că asta e cea mai mare belea a doamnei Savonea.

Problema cu doamna Savonea este că face parte dintr-o categorie de oameni din Justiţie, oameni care “nu ştiu când să se oprească”. Femeile dependente de putere. În aceeaşi categorie, pot fi incluse lejer Laura Codruţa Kovesi si Oana Haineală. Cunoaşteţi tiparul: în general femei, ajunse prin diferite contexte şi împrejurări în poziţii puternice, care vor tot timpul să fie în fruntea bucatelor. S-a mai întâmplat asta şi în politică. Se obişnuiesc cu funcţiile, cu puterea, cu privilegiile, cu înţelegerile şi negocierile subterane, sunt specialiste în maşinaţiuni, şi fac tot ce le stă în puţinţă să nu mai lase frâiele din mână. Văd că e liber un loc, poziţie importantă, hop ţop, fac tot ce le stă în puţintă, să ocupe şi acea poziţie. Când se termină mandatul, iar e liberă o poziţie importantă, iar îşi pun micile maşinării în funcţiune, fac pe dracu-n patru cum se zice, nu contează cu cine, să se cocoaţe şi acolo. Între timp se macină în răzbunări numai de ele înţelese, care n-au legătură cu Justiţia. Şi aşa, ajung să se cocoaţe pe funcţii, vreo 3-4 persoane care se schimbă între ele, sistemul nefiind deschis, neprogresând, ci fiind doar cu circuit închis, privilegiat, viciat.

Citește și: Viorica Dăncilă confirmă HAOSUL: Pensiile românilor ar putea să NU crească de la 1 ianuarie .

În general, acest tip de persoane, personalităţi puternice, cu capetele umflate, cu egouri cât China, vanitoase şi cu eterne perspective de preamărire, ciugulitoare a tuturor funcţiilor posibile şi imposibile, preferă lângă ele numai papagali. Lângă asemenea tipologii nu creşte nimic. Preferă oameni slabi, servili, ştiţi ce spun: născuţi să culeagă scama. Ei, problema care se pune este că odată ajunse aceste persoane/aceleaşi în fruntea sistemului judiciar care dau tonul şi au bastonul de mareşal, sistemul nu progresează, nu face paşi înainte, nu merge pe drumul cel bun, în sensul bun al cuvântului. Oamenii care ştiu carte şi care îşi respectă meseria pe care şi-au ales-o, care nu sunt născuţi a fi sclavi, în primul rând sunt suficienţi de deştepţi să nu se bage în aşa ceva pentru că ştiu finalul şi materialul şi în al doilea rând de principiu ştiu că sunt rejectaţi, deci n-are sens.

So, problema mare cu Savonea nu e “apropierea” de PSD, că şi soţul precedentei era contractant Tel Drum. Problema e că aducând în poziţii cheie fix aceleaşi personaje cunoscute, Justiţia nu progresează, nu evoluează, nu se dezvoltă, nu face paşi înainte, ci stagnează în aceeaşi mlaştină infectă , dacă nu va regresa chiar. Astfel, tabăra PSD, aflată la putere prin acelaşi personaje de tristă amintire, va lua gâtul cu acelaşi patos, prin aceeaşi reţetă, cu aceleaşi nelegiuiri, porcării, chestii de 2 lei, abuzuri, celorlalţi care le-au luat gâtul până acum. Dar asta nu este Justiţie şi nici n-are legătură cu actul de Justiţie. Când foloseşti aceleaşi metode şi aceiaşi oameni ancoraţi de mult prea mult timp în aceleaşi concepţii, practici şi mentalităţi, n-are cum să se schimbe ceva în bine, în sensul bun, şi niciodată Justiţia nu va merge înainte pe drum bun, corect, drept, legal, independent şi imparţial", scrie Sorina Matei pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.