Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei provoacă un CUTREMUR: DIICOT nu a fost informată de încetarea protocolului secret dintre M.Public/PÎCCJ şi SRI

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei vine cu informații incendiare în scandalul protocoalelor secrete din România. Aceasta dezvăluie că DIICOT nu a fost informată de încetarea protocolului secret dintre M.Public/PÎCCJ şi SRI.

 

"EXCLUSIV. DIICOT precizează oficial că NU A FOST INFORMATĂ, până joi, 30 august 2018, CU PRVIRE LA ABROGAREA/DENUNŢAREA PROTOCOLULUI SECRET DIN 2016 dintre M.Public/PÎCCJ şi SRI, în timp ce DNA evită să dea un răspuns pe aceeaşi temă invocând două articole din legea privind informaţiile clasificate referitoare la persoane fizice, DNA fiind structură cu personalitate juridică în cadrul PÎCCJ ca şi DIICOT

Aceeaşi solicitare, aceleaşi teme, aceleaşi zile. Răspunsuri diferite.

*Exhibit 1. Solicitarea trimisă DIICOT în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

*Exhibit 2. Răspunsul oficial transmis de DIICOT, joi, 30 august 2018. DIICOT susţine că nu are protocol de colaboare încheiat cu SRI pentru stabilirea condiţiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor. DIICOT scrie că a fost informată pe 3 aprilie 2018 că protocolul secret (nr. 00750) din 2009 de cooperare între M.Public/PÎCCJ şi SRI a fost declasificat pe 29 martie 2018. DIICOT arată că NU A FOST INFORMATĂ ÎN LEGĂTURĂ CU ABROGAREA/DENUNŢAREA protocolului secret (nr.09472) din 2016 între M.Public/PÎCCJ şi SRI.

*Exhibit 3. Aceeaşi solicitare trimisă în aceeaşi zi şi DNA, în baza aceleiaşi legi 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

*Exhibit 4. Răspuns oficial trimis de DNA, tot joi, 30 august 2018. DNA spune că nu are un protocol nici secret nici nesecret cu SRI, că stabilirea condiţiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor se face prin protocolul nesecret semnat în 2016 de M.Public/PÎCCJ şi SRI (n.m. Art 12), că nu a încheiat protocol cu SRI după data de 14 martie 2016 (ziua întrării în vigoare a OUG 6/2016), că nu are niciun protocol în vigoare cu SRI, cu excepţia celui nesecret al M.Public/PÎCCJ din 2016, dar evită intenţionat să precizeze datele când a fost informată de M.Public/PÎCCJ de abrogarea protocolului secret din 2009, de intrarea în vigoare şi abrogarea/denunţarea protocolului secret din 2016 invocând două articole din legea privind informaţiile clasificate referitoare la persoane fizice, DNA fiind structură cu personalitate juridică în cadrul PÎCCJ ca şi DIICOT", scrie Sorina Matei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.