Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei pune tunurile pe Petre Tobă în scandalul care a zguduit MAI: 'Poate oferi câteva lămuriri'

Inquam Photos / Octav Ganea
Petre Toba

Jurnalista Sorina Matei comentează scandalul care a zguduit Ministerul de Interne. Aceasta susține, într-o postare pe Facebook, că atât Bogdan Despescu, actualul șef al Poliției Române, cât și Eugen Stan, polițistul de la care a pornit scandalul, au fost decorați în 2012 la propunerea lui Ioan Rus, trecând prin filtrul lui Petre Tobă, în perioada Guvernului Ponta 1- al USL. Astfel, jurnalista îi cere lui Petre Tobă, care a fost timp de cinci ani șef al IGPR, lămuriri privind aceste selecţii pe care le-a făcut, propus şi înaintat decidenţilor.

„Bogdan Despescu, actualul şef al IGPR şi “Violatorul” din IGPR, pe acelaşi decret, ambii decoraţi pentru “Bărbăţie” - la propunerea lui Ioan Rus, trecând prin filtrul lui Petre Tobă/ Guvernul Ponta 1- al USL

Medicul Lucan a ajuns la Curtea de Apel București: Contestația depusă de DIICOT va fi judecată de magistrați

Decretul 472 din 5 iulie 2012, publicat în Monitorul Oficial 462 din 9 Iulie 2012 arată că Stan Ion Eugen, supranumit de colegii din IGPR “Violatorul” a fost decorat în aceeaşi zi şi pe aceeaşi listă cu actualul şef al IGPR, Bogdan Despescu.
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului de Interne de la acea vreme/ Ioan Rus, a trecut prin filtrul IGPR/Petre Tobă şi s-a petrecut chiar la două luni după instalarea Guvernului Ponta 1- al USL, respectiv în luna iulie a anului 2012, decretul fiind semnat de preşedintele din acea perioadă şi contrasemnat de premierul de la acea vreme, Victor Ponta.
Datele arată că pe acelaşi decret de decorare nu se regăseşte numai “Violatorul”, adică Stan Ion Eugen, agent şef principal de poliţie selectat de şeful IGPR/ Petre Tobă ca să primească “Medalia Bărbăţie şi Credinţă clasa a III-a, cu însemn pentru civili”, dar şi actualul şef al dânsului şi al IGPR, Bogdan Dumitru Despescu, care la aceeaşi dată a trecut prin acelaşi fitru (Ioan Rus/Petre Tobă) şi a primit decoraţia pentru Bărbăţie şi Credinţă odată cu “Violatorul“, respectiv “Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer, cu însemn pentru civili”.

Greu al ALDE explică poziția partidului: 'Între Trabant şi Mercedes nu este bine să te bagi, nu ştii ce se întâmplă'

Ambii – şi “Violatorul” şi actualul şef al IGPR- au fost decoraţi la propunerea lui Petre Tobă, via Ioan Rus pentru faptele de vitejie din iarna 2011-2012.
La momentul decoraţiei, iulie 2012, Bogdan Despescu fusese de două luni mutat de Ioan Rus, tot la propunerea lui Petre Tobă, de la IPJ Prahova la IPJ Buzău.
Poate domnul Petre Tobă poate oferi câteva lămuriri privind aceste selecţii pe care le-a făcut, propus şi înaintat decidenţilor, având în vedere că dânsul cunoaşte extrem de bine IGPR fiind timp de 5 ani şi jumătate şef al instituţiei/unul dintre cei mai longevivi, timp suprapus peste perioada când şi “Violatorul“ îşi desfăşura activitatea în aceeaşi instituţie şi săvârşea infracţiuni. 
În plus, domnul Tobă a ocupat o funcţie importantă în IGPR până la început de 2017/potrivit datelor din declaraţia de avere, rămânând o perioadă în instituţie şi după ce a părăsit funcţia de ministrul de interne în urma unei urmăriri penale într-o speţă lăsată în nelucrare şi lâsându-l atunci, la final de 2015, cu mâna si la propunerea dansului la comanda IGPR, in postul pe care l-a ocupat atâția ani, pe unul dintre oamenii în care avea încredere. Adică pe camaradul Bogdan Despescu.
Numirea la şefia IGPR a lui Bogdan Despescu a fost făcută de premierul de atunci Dacian Cioloş chiar la propunerea și selecția ministrului de interne de la acea vreme, Petre Tobă.”, scrie Sorina Matei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.