Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei revine cu criticile DURE: 'Când procurorii sunt mai INFRACTORI ca inculpaţii...'. Ce mesaje le transmite lui Kovesi şi Ghiţă

sorina matei

Jurnalistul Sorina Matei vine cu un nou atac dur. De data aceasta, în colimator au intrat atât Laura Codruţa Kovesi, cât şi fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă. Jurnalistul susţine că justiţia trebuie înfăptuită de procurori profesionişti, nu cu infractori. "O instituţie ca DNA nu poate fi condusă de oameni ipocriți, vicleni, mincinoşi, de pafarişti, de slugi, yesmani şi amatori în ale dreptului.", mai spune Sorina Matei. Tot ea susţine că următorul şef al DNA "va avea două variante: ori îşi va asuma toate mizeriile şi efectele de neoprit din instanţe, ceea ce este greu de crezut, ori va scoate totul la iveală."

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Sebastian Ghiţă a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Kovesi şi a unităţii de 'elită' a DNA Ploieşti / DOCUMENT

"Eu sper că după aceste episoade care distrug DNA şi încrederea oamenilor într-un act de justiţie corect, independent şi imparţial, doamnei K să-i iasă pe nas toate dealurile subterane şi prieteniile nerecunoscute cu diferite personaje pe care le-a protejat de-a lungul timpului, iar lui Sebastian Ghiţă să-i iasă pe nas susţinerea de nezdruncinat la acea vreme pe care i-a acordat-o doamnei K pentru şefia DNA. Acuzarea se face pe probe, nu pe vorbe, nu pe invenţii şi niciodată pe fakeuri, se face cu procurori profesionişti care îşi respectă meseria, nu cu infractori iar Justiţia se face în instanţele de judecată de către judecători imparţiali. Oricine, nu numai Ghiţă, are dreptul la un act de justiţie corect şi imparţial. Când procurorii ajung mai infractori decât inculpaţii, din dorinţa disperată de show mediatic, pentru că puterea vremelnică a unei instituţii le-a luat minţile şi efectiv i-a transformat ca oameni, pentru că se cred intangibili şi de necontrolat de alte organisme ale sistemului judiciar, ajungem aici.
Opinia publică ajunge să creadă, generalizând, că toţi procurorii sunt infractori, statutul procurorului în sistem se şubrezeşte teribil, judecătorii nu mai pun niciun preţ pe acuzare, o instituţie ca DNA face implozie din cauza nenumăratelor greşeli de management, iar inculpaţii - vinovaţi pentru multe- dar neprobaţi pe ce li se impută devin victime. În plus, societatea nu mai are încredere în Justiţie. E ca-n fizică. O cauză mereu are un efect. Iar acum efectul este de bumerang. Şi este devastator.
Instituţiile sunt întotdeauna conduse de oameni. Nu supravieţuiesc din frontispicii, sloganuri, insigne, hârtii, dulapuri sau scaune. Oamenii, nu frontispiciile, sunt cauza acestor greşeli. Acţiunile oamenilor, în asemenea instituţii de forţă, cu extrem de multă putere pe viaţa altor oameni, lasă mereu urme. Şi când de 3 ani, negi totul, deşi mulţi cunosc adevărul, elimini pe toţi care îţi spun că greşeşti şi încalci legea, când te afunzi în tranşee din care nu mai poţi ieşi, când vin peste tine în avalanşă efectele, greşelile, minciunile, fakeurile, achitările, când nu vrei să iei nicio decizie pe DNA Ploieşti, deşi multă lume îţi spune că acolo sunt multe nereguli, şubrezeşti instituţia. Când îl protejezi pe Negulescu despre care știi că dărâma instituția prin fals și te răzbuni pe cel mai bun procuror despre care știi extrem de bine că a clădit cu adevărat instituția, confirmat întotdeauna de 12 ani de instanțe, prin condamnări spectaculoase și probațiune solidă, ai și o uriașă problemă în scara ta internă de valori. Iar şi aici este un efect. Pe termen mediu. Încrederea societăţii şi a fiecărui om se câştigă greu şi se pierde foarte uşor. Iar încrederea într-o instituţie se clădeşte şi se consolidează în timp prin acţiuni riguroase, confirmate mereu de instanţe, acolo unde se validează munca oricărui procuror. Aproape 9 ani a luat DNA să se consolideze şi se clădească şi 3 ani să se prăbuşească. Disoluţia este şlefuită şi urâtă. Vorba unui procuror: de acum, nimic bun nu mai are ce să vină. Toate bombele, toate efectele se vor vedea. Cine îşi va asuma preluarea unei asemenea instituţii? Habar n-am. Dar va avea două variante: ori îşi va asuma toate mizeriile şi efectele de neoprit din instanţe, ceea ce este greu de crezut, ori va scoate totul la iveală.
O instituţie ca DNA nu poate fi condusă de oameni ipocriți, vicleni, mincinoşi, de pafarişti, de slugi, yesmani şi amatori în ale dreptului. O instituţie ca DNA nu poate fi condusă decât de oameni profesionişti, care îşi cunosc meseria, de persoane echilibrate pe care nu le ia valul, de fiinţe bine aşezate în ele, de oameni care nu mint. Doar aşa poate şi trebuie să supravieţuiască DNA.", scrie Sorina Matei pe Facebook.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor îşi NUANŢEAZĂ declaraţiile pe IMPOZITAREA Bisericii: 'O să discutăm cu Patriarhia...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.