Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, despre ancheta demarată în cazul lui Ilie Balaci: În maximum 2 zile vom afla concluziile. Se verifică respectarea procedurilor

Facebook Ilie Balaci
Ilie Balaci

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în cel mult 2 zile verificările demarate după decesul lui Ilie Balaci vor fi finalizate. O comisie a plecat, luni, la Craiova, pentru a verifica dacă s-au respectat procedurile de intervenție.

"Ne-am autosesizat in urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat. E un erou national. Impreuna cu domnul Raed Arafat am constituit echipa de control care se va deplasa in Craiova pentru a verifica ceea ce s-a intamplat in caz, modul de respectare a procedurilor de preluare de la dispecerat pana la constatarea decesului. E vorba de modul in care a fost preluat pacientul, i s-ar fi prescris o medicatie si exista suspiciunea ca nu a fost cea corecta. In maximum 2 zile vom afla concluziile", a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Potrivit ziaruldecraiova.ro Ilie Balaci a avut probleme respiratorii cu câteva zile în urmă, a mers la doctor, iar acesta i-a prescris o reţetă contra unei alergii. Duminică dimineaţa, alergia avea să provoace infarctul, dar şi să blocheze procedura de resurscitare a fostului mare fotbalist. Conform sursei citate, când şi-a dat seama că nu are echipamentul necesar, echipajul de pe Serviciul de Ambulanţă Dolj a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD dotat cu un medic. Apoi, medicii au încercat să-l intubeze folosindu-se de un tub de dimensiuni mai mici, destinat pacienţilor copii, dar, după o oră şi jumătate, Balaci a fost declarat mort.

uminică dimineaţa, alergia avea să provoace infarctul, dar şi să blocheze procedura de resurscitare a fostului mare fotbalist. Conform sursei citate, când şi-a dat seama că nu are echipamentul necesar, echipajul de pe Serviciul de Ambulanţă Dolj a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD dotat cu un medic. Apoi, medicii au încercat să-l intubeze folosindu-se de un tub de dimensiuni mai mici, destinat pacienţilor copii, dar, după o oră şi jumătate, Balaci a fost declarat mort.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.