Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea a trimis Corpul de control la INML pentru verificări, după criticile lui Alexandru Cumpănaşu în cazul Caracal

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis, miercuri, Corpul de control al ministrului la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", precizează reprezentanții Ministerului Sănătății. Verificările vor viza atât procedurile administrative, cât și cele de comunicare ale institutului, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis, miercuri, Corpul de control la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru a face verificări atât în sensul aspectelor administrative,cât şi în ceea ce priveşte procedurile de comunicare ale INML, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dispus controlul la Institutul de Medicină Legală, după criticile lui Alexandru Cumpănaşu în cazul Caracal.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’

Alexandru Cumpănaşu s-a prezentat, miercuri, la Ministerul Sănătăţii, pentru a depune o petiţie prin care cere un control la INML prin care să fie identificate „scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publica sau a administrării expertizelor în funcţie de competenţa corpului de control al ministrului”.

Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătăţii poate face verificări în cadrul INML doar din punct de vedere administrativ, în contextul nemulţumirilor lui Alexandru Cumpănaşu privind modul în care Institutul a lucrat în cazul Caracal.

Citește și: A ieșit la suprafață! Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR

„Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ. (...) Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, a spus Sorina Pintea. înainte de întâlnirea cu Alexandru Cumpănaşu. .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.