Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea despre spitalele regionale: 'Dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Iași, că dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Cluj şi Craiova nu vor fi terminate la timp, se va depune în prima fază cerere de finanțare pentru cel din Iași, potrivit mediafax.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Sorina Pintea a spus că cererea de finanțare pentru construcția Spitalului Regional de Urgență de la Iași va fi depusă în martie-aprilie, chiar dacă studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj și Craiova nu vor fi finalizate.

„Cererile de finanțare se depun până în luna aprilie, în intervalul martie –aprilie e un interval de timp, nu aș putea să vă spun data exactă când depunem cererile de finanțare, dar pot să vă spun că dacă celelalte studii de fezabilitate nu vor fi pregătite, vom depune Iașiul în primă fază”, a declarat, într-o conferință de presă, Sorina Pintea.

Până în 2021, atunci când ar urma să înceapă constructia propriu-zisă a spitalului, Ministerul Sănătății va finaliza procedurile de achiziție de mobilier și va pregăti personalul care urmează să lucreze în viitorul Spital Regional de Urgență de la Iași.

„Vom utiliza banii alocați pentru actualul exercițiu financiar pentru finalizarea procedurilor de achiziție, pentru pregătirea personalului. Sunt câteva etape care nu necesită construcție efectivă, aceste etape vor fi parcurse până în 2021 și finanțate din ceea ce putem atrage până atunci”, a declarat ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.