Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea explică de ce nu a fost închisă Maternitatea Giuleşti, după infectarea celor trei bebeluşi cu stafilococ auriu

bebelusi

Sorina Pintea a declarat, miercuri, că cei de la DSP fac în continuare verificări la Maternitatea Giulești, în contextul în care marți, au fost raportate cazurile a trei bebeluși depistatți cu stafilococ auriu născuți acolo. Tot ea a precizat și că, momentan, maternitatea nu va fi închisă, potrivit mediafax.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Ministrul Sănătății a menționat că și pe parcursul zilei de miercuri angajații Direcției de Sănătate Publică este la maternitatea Giulești. „Acum merg la Minister urgent. Cei de la DSP încă sunt la Maternitatea Giulești, analizează niște documente și trebuie să am discuții pe această temă”, a precizat ministrul.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

În ceea ce privește posibilitatea închiderii maternității, ministrul a declarat că nu e de dorit luarea unor măsuri pripite și că momentan maternitatea va rămâne deschisă, întrucât la acest moment nu exist dovezi că infecția ar fi pornit de la Giulești. „Este vorba de stafilococ, dar nu știm încă proveniența, tocmai de aceea vă spun, nu vrem să luăm măsuri pripite, deocamdată nu se pune problema, trebuie să aflăm exact care este proveniența infecției (...) deocamdată nu există nicio dovadă că infecția ar fi pornit de acolo, doar copiii născuți în maternitatea Giulești”, a concluzionat ministrul.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Purtătorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, a precizat,  că prezenţa stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti. Doi au fost externați, unul se află internat, starea lui fiind mai gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.