Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, spune ce e în sistemul sanitar: 'Indolență, lene, nesimțire'

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Sorina Pintea, noul ministrul al Sănătății, a vorbit, la Antena 3, despre probleme din sistemul santiar. Pintea, criticată de mulți medici pentru că a vorbit, deschis, de la preluarea mandatului, despre hibele sistemului, a fost foarte critică cu ceea ce a găsit în noua sa postură.

”Multe dintre problemele de astăzi sunt generate de indolență, de lene, de nesimțire. Sunt convinsă că putem împreună face foarte multe lucruri. În sistem sunt oameni care vor să schimbe destine. Sunt pacient, am nevoie de siguranță, de respect, de medicamente. Pur și simplu un pacient care vrea să fie îngrijit așa cum trebuie. Problemele nu sunt doar în minister, este vorba e o amorțire a celor care lucrează acolo. O resemnare. Este nevoie de un suflu nou.

Citește și: Analiză LA SÂNGE a ministrului Olguța Vasilescu! Cum i-a ajutat pe pensionari – Adevărul despre Legea pensiilor

Avem resurse, nu știm cum să le gestionăm. Cumpărăm aparatură fără să avem medici pregătiți să o folosească. Medicii din afară sunt bine pregătiți, au mentalitățile deja formate, îi așteptăm cu mare drag”, a declarat Pintea.

Pintea a mers, incognito, în controale în spitale, iar rezultatele nu sunt deloc bune.

”Voi merge în toate spitalele județene, am început deja să merg în cele din subordinea ministerului Sănătății. Mi se pare normal să merg incognito. Merg să fac niște evaluări și, împreună, să găsim soluții. Nu mi se pare normal să stai în permanență cu mâna întinsă. Important e să avem curaj, să nu ne fie frică să aplicăm legea, până când vom putea schimba acele lucruri care nu merg. Există soluții. Și mai cred că oamenii așteptau dialogul, așteptau să găsească un interlocutor.

Citește și: O nouă ORDONANȚĂ de URGENȚĂ a Guvernului Dăncilă! Cine beneficiază de ea

Pe de altă parte, sunt chestiuni care nu țin de ministrul Sănătății. Săptămâna aceasta voi vizita spitalele din București și de lângă București. Sper să am fizic timpul necesar. Mi se pare că dorm prea mult, că nu fac tot ceea ce trebuie. Sunt mulți pași care trebuie făcuți, probleme de rezolvat imediat. Este anormal ca ministrul să se ocupe de transferul unui pacient. Dar, dacă este cazul, o voi face din nou. Nu e normal ce se întâmplă. Va trebui să funcționeze respectul reciproc. Sunt atât de mulți medici buni în țara asta”, a spus ministrul la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.