Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea o CONTRAZICE pe Lia Olguța Vasilescu: 'Putem să schimbăm şi legea salarizării' - VIDEO

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Coaliţia PSD-ALDE a anunţat că legea salarizării unitare nu se va schimba, deşi foarte multe categorii sociale au reclamat scăderi de salarii şi de venituri. Chiar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, în mai multe rânduri, că nu se poate întâmpla acest lucru. În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a recunoscut că totul se poate da peste cap. Mai mult, Pintea a mai recunoscut şi scăderile veniturilor din sănătate.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

"Modificarea legii salarizării nu trebuie să fie pe primul plan. Dacă nu găsim alte soluţii putem să schimbăm şi legea salarizării. Am anunţat de câteva luni că vor fi creşteri de salarii, dar şi că la unele categorii vor avea scăderi de venituri. Au scăzut acele sporuri şi a scăzut veniturie. Este vorba de scăderi de venituri, nu de scăderi salariale. Noi nu vrem ca niciun angajat din sănătate să aibă scăderi de venituri", a spus Pintea.

Lia Olguța Vasilescu a dat o declarație pentru Antena 3, după ce reprezentanții sindicaliștilor din Sănătate au protestat joi în Piața Victoriei, și a spus că legea salarizării nu se va schimba.

”Noi am fost într-un dialog permanent cu Sindicatele. Tocmai pentru asta s-a ajuns la acest regulament de sporuri care acum provoacă atâtea nemulțumiri. Aș vrea să spun foarte clar că legea salarizării nu se modifică, nici nu este nevoie să facem vreo modificare pentru că este o lege-cadru. Salariile de încadrare la toată lumea sunt la fel. Ceea ce revendică ei ca venituri, provine din sporuri. Mesajul pentru nemulțumiți este că la ora actuală se lucrează la acest regulament de sporuri, împreună cu managerii de spital care au știut să gestioneze situația. Legea salarizării nu se modifică.”, a declarat Olguta Vasilescu, pentru Antena 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.