Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soros, întâlnire DE LUX cu Juncker la Bruxelles: Atac DUR al unui lider european - VIDEO

soros

George Soros a ajuns la Bruxelles pentru a se întâlni cu Jean-Claude Juncker la o zi după ce Comisia Europeană a anunţat declanşarea procedurii de infringement împotriva Ungariei din cauza unei noi legi care vizează instituţiile de învăţământ superior străine, anunță TVR.ro. Actul normativ periclitează funcţionarea Universităţii Central Europene din Budapesta, înfiinţată în 1991 de miliardarul american George Soros.

Parlamentul European a dezbătut ieri situaţia din Ungaria, în prezenţa premierului Viktor Orban.

Citește și: Cel mai NEGRU SCENARIU: Unde ar putea ajunge armata rusă

La confruntarea dintre premierul ungar şi aleşii europeni a participat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. El a reamintit motivele pentru care Ungaria este în vizorul Bruxelles-ului.

"Recent adoptata lege a învăţământului universitar este percepută de mulţi ca o încercare de a închide Universitatea Central Europeană, care este perla coroanei Europei de după divizare, a Europei libere şi reîntregite", a spus Frans Timmermans.

Premierul maghiar a infirmat intenţia de a închide Universitatea Central Europeană, însă a denunţat influenţa miliardarului american George Soros asupra elitei europene.

"George Soros, speculatorul american care a distrus vieţile a milioane de europeni cu speculaţiile sale, care a fost amendat pentru speculaţii în Ungaria, un adversar pe faţă al Europei, este stimat aici şi primit la cele mai înalte niveluri", a declarat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.