Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sosirile avioanelor la aeroportul din New Jersey au fost suspendate timp de două ore după ce a fost observată o dronă la un aeroport din apropiere

vin drona purcari

Sosirile avioanelor la aeroportul din Newark, New Jersey, au fost suspendate timp de două ore după ce a fost depistată o dronă la un aeroport din apropiere, scrie The Hill, relateză News.ro.

Administraţia Federală a Aviaţiei a fost informată în jurul orei locale 17:00 că două avioane au depistat drone care zburau deasupra Aeroportului Teterboro, aflat în apropiere de cel din Newark, conform Associated Press.

„Este ceva aici ce nu putem ... poate a fost o dronă, dar este cu siguranţă ceva aici”, au transmis piloţii unui avion care venea din Pheonix, conform ABC7.

Aeroportul din Newark şi-a reluat activitatea la ora locală 19:00.

Survolurile efectuate de drone au provocat haos pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, întrerupând planurile de călătorie a zeci de mii de oameni, înainte de Crăciun. Incidentul a scos la iveală o vulnerabilitate care este analizată de forţele de securitate şi de operatori de aeroporturi din toată lumea. Armata a fost solicitată să instaleze echipamente de specialitate, permiţând autorităţilor să dea asigurări că aeroportul este sigur pentru decolarea şi aterizarea avioanelor.

Citește și: Varşovia îl va menţine la post pe consulul său la Oslo, deși autorităţile norvegiene ceruseră rechemarea diplomatului pentru 'comportament inacceptabil'

La începutul lui ianuarie, aeroporturile Gatwick şi Heathrow din Londra au ordonat echipamente militare de protecţie împotriva dronelor, în valoare de mai multe milioane de lire sterline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.