Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sotheby's scoate la vânzare o pictură mai puțin cunoscută a lui Paul Gauguin

wikipedia.org
paul gauguin

O pictură mai puţin cunoscută a lui Paul Gauguin, prezentată publicului de doar două ori în circa 140 de ani, va fi scoasă la licitaţie la Paris în data de 29 martie, informează AFP prelută de Agerpres.

Tabloul, realizat în 1881, a cărui valoare a fost estimată la 600.000 şi 900.000 de euro, va fi prezentat publicului înainte de vânzare în incinta Sotheby's din Paris, începând cu 23 martie.

Lucrarea, intitulată "Le Jardin de Pissarro, Quai du Pothuis" a rămas în aceeaşi familie din anii '20 şi nu a fost expusă decât la Pont-Aven, în Bretania, în 1964, şi la Muzeul de Artă din Cleveland, în cadrul unei expoziţii dedicate grădinilor (Painting the modern garden : Monet to Matisse, 2015-2016).

"Este un tablou care apare din nou pe piaţă, pentru noi este un adevărat eveniment", a declarat pentru AFP Aurélie Vandevoorde, directoarea Departamentului de artă impresionistă şi modernă al Sotheby's France, prezentând joi lucrarea presei.

Tabloul, cu dimensiunile de 65 pe 54 centimetri, este unic în mai multe privinţe. Lucrarea datează din perioada în care Paul Gauguin, agent de bursă la acel moment, decide să devină pictor cu normă întreagă şi mergea adesea la Pontoise (la nord-vest de Paris) pentru a-l vizita pe Camille Pissarro, pe care-l considera mentorul său. În plus, aspectul tabloului unul foarte modern pentru timpul său şi, nu în ultimul rând, el conţine pe verso o adevărată "comoară ascunsă", sub forma a două schiţe - posibil primele auto-portrete ale pictorului.

Chiar dacă preţul de rezervă nu a fost încă stabilit, potrivit Sotheby's, alte picturi din perioada impresionistă a lui Gauguin au fost vândute la licitaţie pentru "circa 2 milioane de dolari".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.