Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția consilierului lui Zelenski preferă să vorbească în rusă: 'Este limba mea, nu limba ocupantului'

www.wikimedia.org
oleksi arestovici

Anastasia Arestovici, soția lui Alexei Arestovici, consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, nu este de acord cu opinia potrivit căreia rusa este "limba ocupanților". Ea a declarat acest lucru într-un interviu cu jurnalista Anna Olitskaya.

Soția politicianului nu a vorbit în ucraineană, menționând că se simte "mai confortabil să vorbească în rusă".

"Nu intenționez să trec exclusiv la limba ucraineană, deși îi sprijin și îi respect pe cei care au luat o astfel de decizie pentru ei înșiși. Îi înțeleg pe cei care susțin că limba rusă este limba ocupantului. Eu nu am o astfel de legătură, este limba mea", a explicat Arestovici, potrivit Ria Novosti.

Ea a precizat că vorbește rusa de când era copil și o consideră limba sa maternă, iar în viața sa folosește ambele limbi în proporții aproximativ egale.

content-image

Alexei Arestovici s-a născut la 3 august 1975 în Dedoplis Tskaro, Georgia. Înainte de implicarea la cel mai înalt nivel, Alexei Arestovici a activat ca blogger, actor, cronicar politic și militar. Din 24 februarie 2022, data declanșării războiului împotriva Ucrainei, Alexei Arestovici ține briefing-uri zilnice despre situația actuală privind invaziei, în calitate de consilier al șefului biroului președintelui Urainei. În 2022, după invazia rusă a Ucrainei, Alexei Arestovici a devenit cunoscut prin predicția sa din 2019 privind războiul inevitabil cu Rusia. Alexei Arestovici, unul dintre principalii consilieri ai lui Volodimir Zelenski, a prezis încă de acum trei ani, și cu mare exactitate, când va ataca Rusia Ucraina, de ce, și cum se va desfășura ofensiva. Pe atunci, Volodimir Zelenski încă nu fusese ales președinte.

La 7 noiembrie, autoritățile ucrainene au cerut din nou ca panourile publicitare în limba rusă din Odesa să fie îndepărtate. O astfel de solicitare fusese deja trimisă în luna februarie, dar liderii locali nu au dat curs atunci.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat autoritățile ucrainene că urmăresc de ani de zile un curs de derusificare agresivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.