Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia lui Benjamin Netanyahu a încheiat un acord cu procurorul pentru scăderea pedepsei: E acuzată de CORUPȚIE

Benjamin Netanyahu

Ministerul de Justiţie din Israel a confirmat miercuri într-un comunicat că soţia premierului Benjamin Netanyahu, inculpată pentru fraudă şi abuz de încredere, a încheiat un acord cu procurorul pentru o scădere a pedepsei, relatează AGERPRES.

Sara Netanyahu a fost inculpată în iunie 2018 pentru că a folosit pentru mese la restaurant aproape 100.000 de dolari (circa 85.000 de euro) din taxele contribuabililor susţinând, fals, că nu exista bucătar la reşedinţa oficială a premierului. Procesul său s-a deschis în octombrie 2018.

Ea a încheiat un acord cu procurorul şi a recunoscut că a cheltuit 175.000 de shekeli (circa 44.000 de euro) fără autorizaţie.

Citește și: Ruptură între USR și PLUS? Dan Barna a ocolit răspunsul

Sara Netanyahu a acceptat să ramburseze statului 45.000 de shekeli (11.170 de euro) şi să plătească o amendă de 10.000 de shekeli (2.480 de euro), conform comunicatului.

În contrapartidă, acuzaţiile de fraudă cu bugetul statului, care pot atrage o sancţiune severă, vor fi abandonate şi înlocuite cu acuzaţia, mai lejeră, că a profitat de eroarea comisă de o terţă persoană, conform termenilor acordului.

Acordul mai trebuie aprobat de Tribunalul din Ierusalim la 16 iunie.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

Conform rechizitoriului, Sara Netanyahu este suspectată că a comandat între septembrie 2010 şi martie 2013, pentru ea însăşi, pentru membrii familiei sale şi pentru invitaţi sute de mese în diferite restaurante celebre din Ierusalim

Soţia premierului, în vârstă de 60 de ani, a negat de-a lungul procedurii că a comis vreo neregulă.

Un jurnalist al cotidianului Haaretz a depus un recurs împotriva acestui acord la Curtea Supremă.

Ea s-a mai confruntat în trecut şi cu alte acuzaţii. În 2016, un tribunal din Ierusalim i-a acordat daune unui fost majordom al lui Benjamin Netanyahu care i-a acuzat pe premierul israelian şi pe soţia sa de rele tratamente.

Citește și: EXCLUSIV - Moțiunea de cenzură. Barna: UDMR a confirmat că va vota / Korodi: Singura variantă - Guvern în jurul PNL / Turcan: Încă nu avem suficiente voturi

Acordul anunţat survine într-un moment în care Benjamin Netanyahu însuşi este ameninţat cu inculparea în trei dosare de corupţie. Deşi partidul său, Likud, a câştigat alegerile din 9 aprilie, nu a reuşit formarea unei coaliţii, astfel că au fost convocate alegeri legislative anticipate pentru data de 17 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.