Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia lui Olaf Scholz demisionează din funcția de ministru din cauza criticilor

fuersie.de
Britta Ernst

Ministrul educaţiei din landul german Brandenburg, Britta Ernst, demisionează, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a guvernului landului - transmite DPA, conform Agerpres.

Premierul landului, Dietmar Woidke, care, la fel ca Ernst, face parte din Partidul Social-Democrat (SPD, de centru-stânga), a acceptat demisia. Ernst este politician de carieră şi soţia cancelarului Olaf Scholz. În ultimii ani, a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile educaţionale şi de opoziţie, şi chiar din interiorul guvernului de coaliţie al landului.

Ea a fost ministru al educaţiei în Brandenburg din 2017. Va fi succedată de secretarul de stat pentru educaţie Steffen Freiberg.

Woidke a lăudat activitatea lui Ernst. ''Ea şi-a îndeplinit funcţia în vremuri dificile - mă refer aici la pandemia de coronavirus - cu clarviziune şi mână sigură'', a spus Woidke. ''Sunt sigur că, în retrospectivă, mandatul ei va fi asociat cu repere importante, cum ar fi îmbunătăţirea continuă a ratei de personal din grădiniţe''.

Liderul grupului parlamentar al CDU (Uniunea Creştin-Democrată, conservatoare) din Brandenburg, Jan Redmann, i-a adus şi el un omagiu, spunând că a avut sarcina de a curăţa ''dezastrul politicilor eşuate din ultimii 30 de ani''.

Recent, criticile nu au venit doar din partea şcolilor şi a părinţilor, ci şi din partea SPD şi a Verzilor din parlamentul landului. Acestea se refereau la planurile de realocare a 200 de posturi didactice în favoarea specialiştilor administrativi şi a asistenţilor sociali şcolari, soluţie gândită ca o piatră de temelie pentru a răspunde la lipsa de cadre didactice, care este o problemă în întreaga Germanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.