Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, în vârstă de 43 de ani, a fost operată 'cu succes' de cancer la sân

asma al assad

Soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Asma, diagnosticată cu cancer la sân, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale într-un spital militar din Damasc, operaţia încheindu-se cu 'succes', a anunţat duminică preşedinţa siriană, transmite AFP, informează Agerpres.

'(Prima) doamnă Asma al-Assad îşi continuă tratamentul împotriva unei tumori maligne şi a fost supusă unei operaţii chirurgicale la sân încununate cu succes la spitalul militar din Damasc', a anunţat preşedinţia pe reţelele sociale.

În august, preşedinţia anunţase că Asma al-Assad, în vârstă de 43 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sân 'într-un stadiu precoce', împotriva căruia a început ulterior un tratament 'preliminar'.

Asma al-Assad, mamă a trei copii - doi băieţi şi o fată -, a studiat şi lucrat în Marea Britanie.

După anunţul privind maladia, ea a fost prezentată adesea pe conturile sociale ale preşedinţiei purtând un văl negru pe cap, mergând în vizită la copii atinşi de cancer, la răniţi de război sau orfani, sau participând la evenimente caritabile.

Citește și: Proteste de AMPLOARE în Franța: mișcare împotriva vestelor galbene

Sâmbătă, preşedinţia a publicat fotografii care o înfăţişau pe Asma vizitând mai mulţi soldaţi răniţi ai armatei siriene.

Supranumită 'Trandafirul deşertului' de revista americană Vogue înaintea declanşării conflictului în 2011, Asma al-Assad a fost ulterior viu criticată pentru tăcerea sa în faţa reprimării sângeroase a manifestanţilor prodemocraţie, apoi a rebeliunii împotriva regimului soţului ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.