Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Souad Abderrrahim a fost aleasă în funcția de primar al capitalei Tunisiei, fiind prima femeie care ocupă această funcție

www.huffpostmaghreb.com/

O femeie a fost aleasă marţi primar al capitalei Tunisiei, pentru prima dată în istoria acestei ţări din nordul continentului african, informează dpa, preia Agerpres.

Souad Abderrahim, candidata partidului conservator islamic Ennahda (Renaşterea), a fost aleasă de membrii Consiliului Municipal al oraşului Tunis cu 26 de voturi din totalul celor 60.

Candidatul din partea partidului Nidaa Tounes al preşedintelui Beji Caid Essebsi, Kamal Edir, clasat pe locul doi, a obţinut 22 de voturi.

"Dedic această victorie tuturor tunisienilor şi tuturor femeilor care au luptat pentru a fi în asemenea posturi de conducere", a declarat Abderrahim după vot.

Vezi și: Un diplomat iranian a fost arestat sub suspiciunea de implicare în organizarea unui atentat terorist

Souad Abderrahim, farmacistă în vârstă de 53 de ani, a fost membră a Adunării Constituante a Tunisiei din 2011 până în 2014. În prezent ea este membru al Comitetului politic al partidului Ennahda.

Partidul Ennahda a fost marele câştigător al alegerilor municipale din 6 mai din Tunisia, primele de după revolta din 2011. Aceste rezultate au fost considerate un pas important în tranziţia democratică a Tunisiei. Constituţia acestei ţări, aprobată în 2014, le conferă consiliilor municipale puteri sporite, pentru a susţine descentralizarea.

Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una extrem de scăzută, cu numai 33,7% din totalul celor 5,3 milioane de alegători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.