Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOV, după ce PG a deschis un dosar in rem lui Băsescu: 'Trebuia deschis in personam. Unii dintre procurori cred că încă mai e protejat de americani'

vantu

Sorin Ovidiu Vîntu a comentat într-un material video publicat pe pagina sa de Facebook problemele cu justiţia pe care le are Traian Băsescu, despre care spune că nu este anchetat de procurorii români pentru că aceştia ar bănui că fostul preşedinte ar fi încă protejat de „americani”.

„S-a deschis impotriva lui Basescu un dosar in rem pentru fals. In rem, adica ca si cum nu se stie cine e faptasul. Trebuia deschis dosar in personam. Toata lumea stie ca Baescu este cel care a mintit. Si nu numai pentru fals, ci si pentru uz de fals. In urma minciunilor sale a castigat un mandat de primar, doua de presedinte, si a luat si o gramada de bani. Unii dintre procurorii de acum cred ca Basescu inca mai e protejat de americani. Oameni buni, pe americani nu-i mai intereseaza de acest gunoi, nu mai face doua parale in locul lor.

Metresa lui spunea ca ce s-ar fi intamplat daca ambulanta cu care a plecat de la Bruxelles se oprea la Moscova? Nu s-ar fi intamplat nimic, nu are nicio informatie noua care sa intereseze pe cineva.”, a adăugat Vîntu.

Grupul de Investigaţii Politice a anunţat, într-o postare, că în 31 martie Parchetul General i-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020 „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracţiunii de fals în declaraţii”.

Dosarul de la Parchetul General a fost deschis in rem pentru fals în declarații vizându-l pe fostul președinte Traian Băsescu, în urma unei plângeri depuse în iulie 2020 de către Grupul de Investigaţii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvică pentru declaraţiile false date de Traian Băsescu privind colaborarea sa cu securitatea.

GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea, dând aceste declarații atunci când a candidat - în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, când a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

În 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis definitiv că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, dând declarații sub numele conspirativ „Petrov”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.