Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SpaceX a depășit o valoare de piață de 100 de miliarde de dolari

Europa FM
satelit SpaceX

Compania SpaceX a lui Elon Musk a depășit o valoare de piață de 100 de miliarde de dolari în urma unei vânzări de acțiuni de către investitorii existenți, anunțată în această săptămână, conform CNBC.

SpaceX a lui Elon Musk atinge o evaluare de 100 de miliarde de dolari după o vânzare secundară de acțiuni

SpaceX are un acord cu investitorii pentru vânzarea a cel mult 755 de milioane de dolari în acțiuni de la fondatori, la 560 de dolari pe acțiune, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această tranzacție - ceea ce a crescut evaluarea companiei la 100,3 miliarde de dolari. Compania nu a strâns capital nou în acest moment, au precizat sursele citate, oferta de cumpărare reprezentând o vânzare secundară a acțiunilor existente.

Noul preț al acțiunilor este cu 33% mai mare față de ultima evaluare a SpaceX, de 74 miliarde de dolari, la 419,99 dolari pe acțiune, în februarie, când compania a strâns aproape 1,2 miliarde de dolari. Compania a avut o tranzacție secundară similară în luna februarie, cu o ofertă de vânzare de până la 750 de milioane de dolari la momentul respectiv.

Noua evaluare aduce SpaceX în rândul companiilor private denumite "centicorn" unicorni cu o valare de 100 de miliarde de dolari. SpaceX a lui Musk este acum a doua cea mai valoroasă companie privată din lume, potrivit CB Insights, după compania chineză Bytedance, devansând fintech-ul Stripe.

Persoanele au vorbit cu CNBC sub rezerva anonimatului, deoarece SpaceX nu este o companie cotată la bursă, iar finanțarea este privată.

SpaceX nu a răspuns solicitării CNBC de a face comentarii.

Evaluarea companiei a crescut vertiginos în ultimii ani, deoarece SpaceX a strâns miliarde de dolari pentru a finanța lucrările la două proiecte care necesită mult capital: Starship și Starlink.

Starlink este planul companiei de a construi o rețea de internet folosind mii de sateliți, concepută pentru a oferi internet de mare viteză consumatorilor de oriunde de pe planetă. SpaceX a lansat până în prezent 1.740 de sateliți Starlink, iar rețeaua are peste 100.000 de utilizatori din 14 țări care participă la o versiune beta publică, cu servicii la un preț de 99 de dolari pe lună.

Starship este o rachetă masivă, de ultimă generație, pe care SpaceX o dezvoltă pentru a lansa încărcături și oameni în misiuni spre Lună și Marte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.