Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SpaceX amână călătoria în jurul Lunii a unui miliardar japonez

floridatoday.com
spacex

SpaceX amână călătoria în jurul Lunii a unui miliardar japonez

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunţat joi că excursia sa în jurul Lunii, planificată pentru 2023, la bordul Starship, o rachetă dezvoltată de SpaceX, va fi amânată până anul viitor sau mai târziu, transmite joi AFP, conform Agerpres.

"Ne-am planificat misiunea noastră orbitală 'dearMoon' pentru 2023, dar se pare că va avea loc puţin mai târziu", a scris Maezawa pe contul său de pe reţeaua socială X.

"Nu suntem siguri când va avea loc zborul, dar vă vom ţine la curent când vom afla mai multe", a adăugat el.

Echipajul acestei călătorii turistice, anunţată în 2018, trebuie să călătorească la bordul rachetei Starship a SpaceX, cea mai mare construită vreodată.

Această amânare este "cauzată de evoluţiile în curs", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul misiunii.

La 20 aprilie, echipele SpaceX au explodat în mod deliberat racheta pe cerul Texasului, la patru minute după o decolare defectuoasă din cauza unor defecţiuni la motor. Mingea de foc a provocat un nor de praf care a căzut peste o aşezare.

"Primul zbor al acestei nave, în aprilie, a oferit numeroase lecţii, care contribuie în mod direct la creşterea probabilităţii de succes a viitoarelor zboruri ale Starship", se precizează în comunicat.

Al doilea zbor de test al Starship ar putea avea loc la jumătatea lunii noiembrie, în funcţie de autorizaţii, potrivit site-ului SpaceX, o companie deţinută de Elon Musk.

Maezawa a cumpărat toate locurile de la bordul acestei rachete şi ulterior a organizat o selecţie de artişti care să-l însoţească în călătorie.

În timp ce aproximativ un milion de persoane au răspuns la acest apel, japonezul a anunţat în decembrie 2022 că va fi însoţit de opt dintre ei: DJ-ul şi producătorul american Steve Aoki, YouTuber-ul Tim Dodd, artistul Yemi AD, fotografii Rhiannon Adam şi Karim Iliya, regizorul Brendan Hall, actorul Dev Joshi şi muzicianul de K-pop TOP.

Călătoria în jurul satelitului natural al Pământului ar trebui să dureze cel puţin şase zile, conform proiectului dearMoon.

Maezawa, fondatorul unuia dintre cele mai importante magazine online de îmbrăcăminte din Japonia, a efectuat un zbor spaţial în 2021, pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la bordul rachetei ruseşti Soiuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.