Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se `strâmtorează`constelația Starlink - SpaceX nu are nevoie de 42.000 de sateliţi pentru furnizarea de servicii din spațiu

Space X
Starlink
"Bineînţeles că vrem să lansăm mai mulţi sateliţi pentru că tot mai mulţi oameni vor să folosească serviciul", insuficient mai ales în Statele Unite, a declarat Gwynne Shotwell. Însă, "nu cred ca vom avea nevoie de 40.000 de sateliţi pentru a oferi servicii bune la nivel global", a adăugat ea.

Sateliţi mai masivi, cu antene mai mari şi capacitate mai bună, precum cei din următoarea generaţie pe care SpaceX urmează să-i amplaseze pe orbită, vor face posibilă reducerea numărului de sateliţi din constelaţia Starlink, a mai spus directoarea de operaţiuni a companiei deţinute de miliardarul Elon Musk.

Explozia numărului de sateliţi, mai ales la câteva sute de kilometri altitudine, provoacă temeri cu privire la aglomeraţia de sateliţi aflaţi pe orbită joasă şi la creşterea deşeurilor în caz de coliziune. Unii astronomi avertizează şi împotriva poluării vizuale, care este dăunătoare pentru observaţiile lor.

SpaceX a lansat aproape 3.000 de sateliţi Starlink din 2019 şi realizează aproximativ o lansare pe săptămână cu propriile sale rachete Falcon 9 pentru a accelera desfăşurarea constelaţiei sale.

Serviciul Starlink furnizează internet de bandă largă de mare viteză în zone în care accesul la acesta era nesigur, costisitor sau complet indisponibil, potrivit SpaceX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.