Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şpagă de la patronul FC Petrolul Ploieşti pentru un poliţist: Bilete la meciuri, alcool şi alimente

2028904_Petrolul logo

Ofiţerul BCCO Emanuel Saghel i-a promis în 2014 lui Daniel Capră, la acel moment finanţator al echipei Petrolul Ploieşti, că va acţiona pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal în care era vizat omul de afaceri, potrivit referatului prin care DNA a solicitat arestarea preventivă a poliţistului.

"În primăvara anului 2014, acţionarul majoritar şi preşedinte al consiliului de administraţie al S.C. F.C. Petrolul Ploieşti S.A., Capră Daniel, după întocmirea actului de control fiscal de către Direcţia Antifraudă Fiscală Alexandria, la clubul sportiv pe care îl administra, a fost contactat de către ofiţerul de poliţie Saghel Emanuel, în mediu public, respectiv în locaţia mai multor restaurante de pe raza municipiului Ploieşti, dar şi în incinta clubului sportiv, unde acesta l-a anunţat despre faptul că are cunoştinţă despre controlul organelor fiscale. Acesta l-a asigurat că actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, în legătură cu care se va implica personal, atât pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploieşti, cât şi pentru a-l soluţiona în mod favorabil", se arată în referatul citat de Agerpres.

Vezi şi: OFICIAL DNA - De ce au fost reţinuţi şefii de la Anticorupţie şi Crimă Organizată

Potrivit procurorilor anticorupţie, în vara anului 2014 a avut loc o nouă întâlnire între cei doi, Saghel anunţându-l pe Daniel Capră că dosarul penal care îl viza a ajuns spre soluţionare la Serviciul teritorial Piteşti al DIICOT, respectiv la serviciul de specialitate din cadrul BCCO Ploieşti, pe care chiar el îl coordona. 

Conţinutul discuţiilor dintre cei doi au fost confirmate atât de un martor cu identitate protejată, cât şi de un oficial de rang înalt din cadrul clubului Petrolul Ploieşti, conform informaţiilor din referatul DNA. 

În schimbul serviciilor sale, Saghel ar fi pretins şi primit bilete la meciurile susţinute pe teren propriu de Petrolul Ploieşti. 

"În afara biletelor de acces la meciurile de fotbal, Saghel Emanuel a beneficiat şi de alte foloase, constând în consumaţii de băuturi alcoolice şi alimente, servite la una din lojele stadionului, consumaţii (...) achitate integral de Capră Daniel în contul societăţii (...). Aceste consumaţii se ridicau la valoarea de 500 - 1.500 lei pentru fiecare meci desfăşurat", se precizează în referat.

Vezi şi: România anului 2015: Jurnalist, şantajat de un comisar şef de la BCCO

Din declaraţia unui martor reiese că, ulterior, Emanuel Saghel l-a anunţat pe Daniel Capră că nu îl mai poate ajuta la soluţionarea favorabilă a dosarului şi l-a avertizat că este supravegheat de organele de anchetă. 

"Martorul a mai declarat faptul că, în cursul lunii octombrie 2014, cu ocazia unei întâlniri avute cu Saghel Emanuel, la Restaurantul Best, din municipiul Ploieşti, Capră Daniel a fost anunţat de către acesta că nu poate să-l ajute în rezolvarea favorabilă a dosarului său penal, informându-l că, telefoanele sale sunt interceptate de organele de poliţie şi sfătuindu-l în acelaşi timp să nu îşi schimbe numerele de telefon, dar să aibă grijă despre ce discută la telefon şi cu cine discută, angajându-se totodată că îl va anunţa din timp despre data efectuării percheziţiilor domiciliare ce vor fi solicitate în cauză", se mai arată în referatul DNA.

Emanuel Saghel, şef se serviciu în cadrul BCCO Ploieşti, a fost reţinut pe 17 august de procurorii DNA, care au solicitat arestarea preventivă, dar instanţa a dispus ca suspectul să fie plasat sub control judiciar. În acelaşi dosar, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a lui Constantin Ispas, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova. 

Ofiţerul de poliţie judiciară Emanuel Saghel este cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă, şantaj şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.