Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şpagă în campania lui Băsescu: De ce au fost Ioana Băsescu şi Elena Udrea la DNA

breaking news

Audieri pe bandă la DNA. Fostul secretar general din Ministerul Dezvoltării, Gheorghe Nastasia, a fost chemat joi la sediul DNA, pentru audieri. Gheorghe Nastasia a ocupat funcția respectivă în mandatul Elenei Udrea la conducerea ministerului Dezvoltării. Potrivit avocatului său, acesta este acuzat de luare de mită, fiind cercetat sub control judiciar.

De asemenea, avocatul lui Nastasia a spus că este vorba de bani pentru campanie din 2009.

"Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus măsuri preventive. (...) Este vorba despre un denunţător care avea mai multe contracte cu Ministerul Turismului în acea perioada. (...) Deocamdată pot să vă spun că pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus măsura controlului judiciar în legătură cu o luare de mită, în legătură cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Pleşa, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Un denunțător, om de afaceri, spune că i-ar fi dat bani atât Elenei Udrea, cât și lui Nastasia pentru campania lui Traian Băsescu din 2009. Avocatul a mai susținut că nu este același denunțător din Gala Bute.

Ioana Băsescu, audiată: Traian Băsescu își vede una dintre fiice după gratii

Potrivit primelor informații de la DNA, Ioana Băsescu, Elena Udrea și Andronic sunt audiați în același dosar. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre un dosar nou, legat de alegerile prezidențiale din 2009. Ar fi vorba de un milion de euro care ar fi fost rulați prin mai multe firme și care ar fi fost folosite în campania electorală. Ioana Băsescu ar fi acuzată de de spalare de bani si complicitate la abuz.

Fostul ministru, Elena Udrea, s-a prezentat, joi dimineață, la sediul DNA, unde a fost audiată în calitate de suspect. Prezența fostului ministru vine în contextul în care fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu se află de la primele ore ale dimineții în sediul DNA. Tot la DNA s-a prezentat, joi dimineață, și jurnalistul Dan Andronic, el fiind chemat ca martor într-un dosar de corupţie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.