Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Spălaţi fructele şi legumele. Circulă un virus periculos!' - avertismentul unui medic

cancan.ro
legume fructe

Un medic din Suceava atrage atenţia că fructele şi legumele trebuie spălate foarte bine înainte de a fi consumate, pentru că pot avea pe coajă un virus periculos.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan, le-a recomandat consumatorilor să spele foarte bine fructele şi legumele înainte să le mânca, pentru că pot să aibă în coajă un virus periculos. Ea a făcut aceste precizări la Radiotop Suceava, în dimineaţa zilie de marţi, 27 iulie.

Medicul Badrajan spune că inclusiv coaja pepenilor trebuie spălată bine înainte de consum. În altă ordine de idei, Irina Badrajan a spus la Radio Top că temperaturile ridicate nu au condus la creșterea numărului de pacienți sosiți la cabinetul său. Medicul a afirmat: „Așa, în general, n-aș putea spune că a fost un aflux mare de pacienți cu suferință din cauza caniculei, deoarece la Suceava a fost mai bine ca-n restul țării, iar oamenii poate că au și înțeles că trebuie să se ferească în această perioadă și să respecte niște reguli. În schimb, cei care sînt bolnavi cardiovascular, pulmonar, au avut o înrăutățire a stării lor, dar nu evidentă. S-a aglomerat puțin la cabinet, însă nu neapărat din cauza caniculei”.

Medicul sucevean a mai spus că umezeala accentuează efectul pe care-l are canicula, pentru că dă tulburări respiratorii și lipsa de oxigen îi creează o stare de panică persoanei care îndură asemenea situație. Irina Badrajan a adăugat: „De aceea, chiar dacă temperaturile nu au fost așa de ridicate, umezeala a făcut restul”. Medicul recomandă consumul de lichide: apă, compoturi și sucuri de fructe naturale.

Irina Badrajan a transmis avertismentul în contextul în care la Rîşnov, a apărut focar de Norovirus.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, au fost infectate 140 de persoane.

Cei care iau virusul pot avea greţuri, dureri abdominale, febră, frisoane şi scaune diareice. Irina Badrajan a declarat că inclusiv coaja pepenilor roşii şi a celor galbeni trebuie spălată bine înainte de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.