Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a dat o 'manita' la Euro 2020 și este în optimi: Suedia a bătut-o cu 3-2 pe Polonia și o însoțește

Inquam Photos - George Călin
Inquam Romania Spania

Suedia şi Spania s-au calificat în această ordine, în optimile de finală ale Euro-2020, după meciurile de miercuri, din ultima etapă a Grupei E. Spania a reuşit scorul competiţiei, scor 5-0, cu Slovacia, iar Suedia a învins Polonia, scor 3-2, cu un gol marcat în minutul 90+4 şi după ce a avut 2-0, dar a fost egalată de Lewandowski. Polonezii şi slovacii părăsesc turneul.

Sevilla, Slovacia - Spania, scor 0-5 (0-2);

Au marcat: Dubravka '30 (a), Laporte '45+3, Sarabia '56, F. Torres '67, Kucka '71 (a).

- Morata (Spania) a ratat un penalti, în minutul 11.

''La Roja'' a obţinut prima sa victorie în turneu prin două autogoluri, Martin Dubravka (30) şi Juraj Kucka (71), precum şi prin reuşitele lui Aymeric Laporte (45+3), Pablo Sarabia (56) şi Ferran Torres (67), după ce a ratat un penalty prin Morata.

Spania a reuşit cea mai categorică victorie de la EURO 2020, egalând totodată cel mai mare scor la un turneu final EURO.

Cum era de aşteptat, Spania a condus ostilităţile încă din primele minute, iar Azpilicueta (5) a avut prima oportunitate, însă şutul său a fost blocat de Skriniar.

În min. 10, Hromada a avut o intervenţie rudimentară în propriul careu, şutând în piciorul lui Koke, dar arbitrul a dat fault în atac. După consultarea arbitrajului video s-a dictat penalty pentru iberici, dar portarul Dubravka a apărat şutul lui Morata (12).

Spaniolii au ratat apoi prin Sarabia (19), din poziţie ideală, după o lansare superbă a lui Pedri, după care, câteva zeci de secunde mai târziu, tânărul mijlocaş al Barcelonei nu a ajuns la centrarea foarte bună a lui Azpilicueta la 6 metri. Morata a tras bine de la 18 metri, dar Dubravka a respins (24).

Spania a deschis scorul în urma unei gafe de proporţii a lui Dubravka, eroul de până atunci al slovacilor: după o pasă greşită a lui Satka, Sarabia a tras de la 18 metri în transversală, mingea s-a înălţat, iar portarul Newcastle United şi-a boxat pur şi simplu mingea în poartă.

Slovacia nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă în prima repriză, spaniolii având controlul permanent. Gazdele au mai avut ocazii prin Koke (45), al cărui şut de la distanţă s-a dus pe lângă, şi prin Moreno (45+1), dar Dubravka a apărat.

Spania şi-a majorat avantajul după o nouă degringoladă în apărarea slovacă, Dubravka a ieşit neinspirat la o minge în afara cadrului porţii, Moreno a recentrat, iar Laporte a reluat cu capul (45+3).

Primul şut la poartă al slovacilor s-a consemnat în min. 55, autor fiind Duris.

Un minut mai târziu (56), Jordi Alba a centrat în mijlocul careului, de unde Sarabia a reluat din prima în plasă.

Ferran Torres, abia intrat, a majorat diferenţa (67), reluând în plasă cu călcâiul centrarea lui Sarabia, o fază care a făcut şah-mat apărarea slovacă.

Al cincilea gol a venit în min. 71, după o fază confuză în careul slovac, noul-intrat Pau Torres reluând mingea spre poartă cu capul, balonul a fost deviat de portar în Kucka, iar acesta a trimis în propria poartă.

Până la final, Spania nu a mai forţat, scorul fiind unul mai mult decât concludent, după semieşecurile cu Suedia (0-0) şi Polonia (1-1).

Spania a încheiat pe locul al doilea în Grupa E şi va juca în optimi contra Croaţiei (locul al doilea în Grupa D), luni, la Copenhaga. Slovacia a încheiat pe locul al treilea în grupă, dar este eliminată din competiţie.

Citește și: UEFA se apără în faţa refuzului de a ilumina Allianz Arena şi şi-a schimbat logo-ul pe Twitter în culorile curcubeului

Slovacia: Dubravka - Pekarik, Satka, Skriniar, Hubocan - Haraslin (Suslov '69), Kucka, Hromada (Lobotka '46), Mak (Weiss '69) - Hamsik (Benes '90) - Duda (Duris '46). Selecţioner Stefan Tarkovic.

Spania: Unai Simon - Azpilicueta (Oyarzabal '77), Eric Garcia (Pau Torres '71), Laporte, Jordi Alba - Koke, Busquets (Thiago Alcantara '71), Pedri - Sarabia, Morata (Ferran Torres '66), Gerard Moreno (Adama Traore '77). Selecţioner Luis Enrique.

Cartonaşe galbene: Duda '12 / Busquets '40, J. Alba '60.

Citește și: Franța critică UEFA și ar fi dorit ca politicul să dicteze înainte de meciul Germania - Ungaria, pentru ca Allianz Arena să fie luminat în culorile curcubeului

Arbitri: Bjorn Kuipers - Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi Olanda) - Stéphanie Frappart (Franţa);

Arbitri pentru sistemul VAR: Pol van Boekel - Kevin Blom (ambii Olanda), Christian Gittelmann (Germania), Bastian Dankert (Germania).

Sankt Petersburg, Suedia - Polonia, scor 3-2 (1-0).

Au marcat: Forsberg '2, '59, Claesson '90+4 / Lewandowski '61, '84.

- În minutul 17, Lewandowski a trimis de două ori mingea cu capul în bară, după un corner.

Scandinavii a smuls victoria în ultimele momente ale partidei, prin golul lui Viktor Claesson (90+4), după ce Emil Forsberg reuşise o dublă (2, 59). Pentru polonezi, care părăsesc competiţia după acest eşec, a înscris Robert Lewandowski (61, 84).

Meciul a început practic de la 1-0 pentru suedezi, decarul Emil Forsberg reuşind să înscrie după 82 de secunde în urma unei combinaţii cu Aleksander Isak, la care o contribuţie semnificativă a avut şi un ricoşeu dintr-un adversar.

Polonia a jucat apoi totul pe cartea atacului, dar ocaziile de greu au venit greu în faţa unei apărări solide. Cele mai mari şanse ale echipei antrenate de Paulo Sousa s-au consemnat în min. 17, în urma unui corner, golgheterul Robert Lewandowski trimiţând de două ori în bară cu capul în decurs de două secunde.

Polonia nu a mai reuşit să creeze pericol până în finalul primei reprize, când Zielinski (45+1) a tras tare de la 18 metri, dar Olsen a respins de sub transversală.

Echipa antrenată de Paulo Sousa, care venea după 0-1 cu Slovacia şi 1-1 cu Spania, a început în atac repriza secundă, iar Zielinski a creat panică la poarta scandinavă. Un şut al jucătorului de la Napoli a fost respins de portarul Olsen (47), iar altul (49) a fost deviat în corner de un apărător.

Quaison (50) a fost aproape de a majora avantajul nordicilor, cu un şut din careu, dar a respins Szczesny.

Krychowiak (52) a tras de la 22 de metri, jos, la colţ, dar Olsen a avut o nouă intervenţie bună. Krychowiak (57) s-a alat în prima plan şi la poarta proprie, când a fost aproape de autogol, la centrarea lui Isak.

Suedia s-a desprins pe tabelă la capătul unui contraatac purtat de noul-intrat Kulusevski (59), care l-a servit excelent pe Forsberg, iar acesta l-a executat pe Szczesny cu un şut de la 16 metri.

Polonia a revenit imediat în meci, marcând prin Lewandowski (61), la capătul unei acţiuni personale, cu un şut dintr-o poziţie deloc uşoară, la vinclu. După ce golul lui Swierczok (65) a fost anulat pentru ofsaid a urmat o perioadă în are polonezii nu au mai reuşit să creeze pericol la poarta lui Olsen.

Acelaşi Lewandowski (84) a reuşit egalarea mult-aşteptată, la centrarea lui Frankowski, dar Polonia avea nevoie de victorie şi a continuat să atace cu disperare. Şutul lui Bereszynski (86) din marginea careului a fost prins de Olsen, care s-a remarcat şi la şutul-centrare trimis de Lewandowski (89).

Suedezii au profitat de spaţiile mari din apărarea poloneză şi au fost aproape de gol prin Larsson (90+2), care a tras peste poartă de la 16 metri.

Suedia a dat lovitura în min. 90+4, prin Claesson, lansat în careu de Kulusevski, care a înscris simplu.

Suedia a câştigat Grupa E şi va juca în optimi pe 29 iunie cu o echipă clasată pe locul al treilea într-un din grupele A, B sau C sau D. Polonia a terminat pe locul 4.

Suedia: Olsen - Lustig (Krafth '68), Lindelof, Danielson, Augustinsson - S. Larsson, Ekdal, K. Olsson, Forsberg (Claesson '78) - Quaison, Isak (Berg '68). Selecţioner Jan Andersson;

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Krychowiak (Placheta '78), Klich (Kozlowski 73) - Jozwiak (Swierczok '61), Swiderski, Zielinski, Puchacz (Frankowski '46) - Lewandowski. Selecţioner Paulo Sousa.

Cartonaşe galbene: Danielson '10 / Krychowiak '74, Glik '83.

Citește și: Decizie ULUITOARE luată la Bruxelles, după legea dată în Ungaria: Drapelul curcubeu va fi arborat la sediile Parlamentului European

Arbitri: Michael Oliver - Stuart Burt, Simon Bennett - Anthony Taylor (toţi Anglia);

Arbitri pentru sistemul VAR: Chris Kavanagh (Anglia)- Christian Dingert (Germania), Lee Betts, Stuart Attwell (Anglia).

Clasament final: 1. Suedia - 7 puncte; 2. Spania - 5 puncte; 3. Slovacia - 3 puncte; 4. Polonia - un punct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.