Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a introdus măștile sanitare în coșul minim de consum lunar

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Autorităţile spaniole au decis să includă costul măştilor faciale pe lista articolelor pe baza cărora se calculează inflaţia, un nou exemplu al impactului de amploare al pandemiei, transmite Bloomberg.

Coşul de bunuri şi servicii pe baza cărora este calculat indicele preţurilor de consum este revizuit periodic pentru a "include noi produse al căror consum începe să fie important", a anunţat luni Institutul naţional de statistică (INE) din Spania. Instituţia a adăugat că în coşul de consum au fost adăugate şi abonamentele la publicaţiile online, în timp ce au fost scoase DVD-urile şi CD-urile.

Măştile sunt purtate pe scară largă în Spania, fiind obligatorii în majoritatea spaţiilor publice închise. La finele lunii decembrie, când numărul cazurilor de infecţie cu tulpina Omicron a explodat, premierul spaniol Pedro Sanchez a reintrodus obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise. Însă ordinul premierului aştepată aprobarea Parlamentului.

Spania se confruntă cu cea mai ridicată inflaţie din ultimele trei decenii. INE a anunţat luni că indicele anual al preţurilor de consum a încetinit la 6,1% în ianuarie, de la 6,5% în decembrie, motivul principal fiind scăderea preţurilor la electricitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.